Nisem dekle niti ženska I’m Not a Girl, Not Yet ..

  • Kaj: Uprizoritev
  • Kdaj: četrtek, 6.5.2021 ob 20.00
  • Kje: Spletni prenos iz SNG Nova Gorica
  • Prireditelj: SNG Nova Gorica
  • Vstopnina: 8 EUR

English below


Tjaša Bucik, Anuša Kodelja, Tereza Gregorič
NISEM DEKLE NITI ŽENSKA
Avtorski projekt

Splet. Izven Z angleškimi podnapisi

Koprodukcija: Zavod Scaramouche, SNG Nova Gorica, Kulturni dom Gorica, MP3 Project ASD (Rim), Park Pečno, Adrian film


Izhodišče projekta sta dve mladi umetnici – plesalka in igralka –, ki v trenutni situaciji ne moreta v polnosti opravljati svojega poklica. Ravno, ko zaključita študij in naredita prvi korak v poklicno življenje, se svet zapre. Zapre in zahteva socialno distanco. Njuno delo pa je popolnoma odvisno od stika s sočlovekom. Gledališče in ples nujno potrebujeta prisotnost gledalca, zahtevata človekovo bližino. Pričakovanje burnega življenja po zaključenem študiju, ki bi bilo polno premier, druženj, novih poznanstev in priložnosti za delo v tujini, nadomesti dom. Prvič po odločitvi za študij umetnosti se znajdeta doma. V mestu, kjer sta skupaj odrasli. V mestu, kjer sta sanjali o svoji prihodnosti. V mestu, kjer sta zgradili temelje svoje umetnosti, med drugim tudi s tem, ko sta ga pustili za seboj. Vrnitev domov in brezdelje vzbujata občutke nazadovanja, stagnacije in prinašata izgubo smisla v obdobju, ki ga v veliki meri opredeljuje začetek poklicne poti. Na dan privrejo spomini iz otroštva in najstništva, ki se prepletajo z uvidom v trenutno realnost. Realnost, ki samo sebe, in s tem vse spomine, postavlja pod vprašaj. Analogno s temi pa se razpira vprašanje umetnosti, ki lahko zaživi šele v stiku z gledalcem.

Premiera: 24. april 2021, spletna premiera, SNG Nova Gorica


Zaprtje kulturnih ustanov in nezmožnost igranja predstav je na splet prinesla množico video vsebin, ki poskušajo ohranjati gledališča v delovanju. Namen projekta Nisem dekle niti ženska je raziskati uprizoritvene potenciale, ki jih kot umetnice nosimo v danem prostoru in času. Kaj smo izgubile, kaj imamo in kaj se nam bo še zgodilo?

V predstavi se uporablja tudi skladba Akire Kosemura YOU
Avtor fotografij: Avgust Adrian Braatz

 


Anuša Kodelja, Tereza Gregorič, Tjaša Bucik
I'M NOT A GIRL, NOT YET A WOMAN
Authorial project

Co-production SNG Nova Gorica, Zavod Scaramouche, Adrian film, MP3 Project ASD (Rim/Rome), Kulturni dom Gorica, Park Pečno

The project focuses on two young artists, a dancer and an actress, who cannot fully practice their profession in the current circumstances. Closing cultural institutions and the inability of performing live brought a lot of video contents to the internet that aim to keep the theatre working. The purpose of the project I’m Not a Girl, Not Yet a Woman is to study the performing potentials that we carry as artists in the present place and time. 

Stage director Tereza Gregorič
Cast Anuša Kodelja, Tjaša Bucik

Zunanje povezave: Več informacijPovezava za ogled predstaveMore about the showTickets

Vir: Napovednik.com, SNG Nova Gorica

Naročite se na email listo prireditelja SNG Nova Gorica:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.