Vzhodno od queera ali Kjer ga najdeš

  • Kaj: O možnostih civilnega odpora v zaostrenih razmerah
  • Kdaj: četrtek, 6.5.2021 od 18.00 do 20.00
  • Kje: Na spletu, Ljubljana
  • Prireditelj: Društvo ŠKUC
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Če vednost ni mogoča, je toliko bolj nujna.
Če protest ni mogoč, je toliko bolj nujen.
Če skupnost ni mogoča, je toliko bolj nujna.
Če queer ni mogoč, je toliko bolj nujen.
Če solidarnost ni mogoča, je toliko bolj nujna.

Kakšne so ne-možnosti civilnega odpora, še posebno v zaostrenih razmerah in tveganih časih? Kaj uči zgodovina in kaj sodobnost aktivnega državljanstva? Kakšne so prakse in kakšne strategije spopadanja z aktualnostmi in njihovimi antagonizmi? Kako nasloviti protest kot družbeni problem, ki bi naslovil družbene probleme?

Vzhodno od queera ali Kjer ga najdeš v precep vzame kulturne pojave oz. družbene probleme in išče, razišče kritične, odporniške prakse in strategije iz zgodovine ali sodobnosti queer, umetniških, feminističnih, delavskih, aktivističnih, rasnih, digitalnih skupnosti, ki bi proizvedle državljansko držo oz. gesto in z njo naslovile aktualnosti in njihove antagonizme.

Format:
60-minutna mesečna raziskovalna delavnica z mini predavanjem in pogovori

Cilj-namen:
Raziskovalna diskusija z mladimi o kulturnih pojavih oz. družbenih problemih ter kritičnih, odporniških praksah in strategijah spopadanja z njimi

Kurator-moderator:
Dražen Dragojević je za Pritličje kuriral-moderiral Vzhodno od queera ali Kjer ga najdeš, serijo problemskih pogovorov s prenosi v živo o presečiščih queer-ne-queer, mainstream-ne-mainstream kulture in družbenih antagonizmov, razrednih, spolnih, rasnih.

Ilustrator: Žiga Tomori

Za udeležbo na delavnici so potrebne prijave na info.center@skuc.org. V prijavi napišite starost, kaj študirate ali delate. Prijave so odprte do 2. 5. 2021.

Dogodek bo potekal na Zoomu.

Se vidimo! �

Dogodek sta omogočila: mestna občina Ljubljana, Urad za mladino in Urad za mladino RS

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Dražen Dragojević