SMART 2021 - astronomski raziskovalni tabor

SMART - Mladinski Astronomski Raziskovalni Tabor bo letos gostoval CŠOD Dom Medved na Medvedjem Brdu. Tabor bo potekal od ponedeljka 2. avgusta do nedelje 8. avgusta. Prijavnica je že doseglijiva na spletni strani.

SMART združuje ljubiteljske astronome iz celotne Slovenije in njene okolice obenem pa daje priložnost tistim, ki se z astronomijo še niso srečali, pa bi se radi. Tekom tabora se spoznamo z uporabo astronomske opreme, za druženje in dobro vzdušje pa skrbijo najrazličnejše športne dejavnosti in neastronomski program.

Namenjen vsem mladim, starost udeležencev načeloma ni omejena, večina pa so dijaki, študentje in zadnji razred osnovne šole. Delo v skupinah in raziskovalni projekti so prilagojeni predznanju udeležencev, zato ste dobrodošli tako popolni začetniki kot izkušeni opazovalci.

Za vse, ki vas zanima fotografija, tudi letos pripravljamo fotografsko delavnico. Seznanili se bomo z osnovami uporabe digitalnih fotoaparatov, pravili kompozicije, triki za lepše fotografije, kaj pomenijo različni gumbi (Tv, A, M, P, EV), kateri aparat ali objektiv je boljši.

Nikakor ne bomo pozabili na zabavo in prosti čas. SMART 2021 bosta kot vedno dodatno popestrila družabni in neastronomski program. Sproščeno in intenzivno druženje je ena glavnih značilnosti tabora SMART!

Posledica sodelovanja različnih društev in ljubiteljskih astronomov je pestra izbira astronomske opazovalne in fotografske opreme, poleg tega pa nam omogoča oblikovanje sposobne mentorsko-organizacijske ekipe.

Več informacij lahko najdeš na spletni in Facebook strani.

Vir: Astronomsko Drustvo Labod, Napovednik.com

Zemljevid