Pokukajmo med pravljice z Anjo Štefan

"Oh, Mojca Pokrajculja, lepo te prosim, spusti me k sebi! Zunaj brije burja in pritiska mraz. Zmrznem, če me ne vzameš pod streho!"


Pravljice navadno poslušamo ali beremo. Včasih ob tem opazujemo lepe podobe v knjigah. Kako pa je, če te podobe zrastejo in postanejo večje od nas? Vabimo vas, da se nam pridružite na ogledu razstave Za devetimi gorami. Skupaj bomo ugotavljali, kje in kako pravljice živijo, posedeli bomo v lončku Mojce Pokrajculje in se poigrali s frnikolami povodnega moža. Predvsem pa bomo kakšno dobro pravljico tudi povedali.

Po razstavi nas bo popeljala njena avtorica Anja Štefan. Ogled je namenjen otrokom od 6. leta dalje, pa tudi odraslim, ki bi jim skupno pravljično popotovanje dobro delo.

Mag. Anja Štefan je pesnica, pisateljica in pripovedovalka. Otroci in odrasli jo poznajo po njenih priljubljenih knjigah Svet je kakor ringaraja, Lonček na pike, Štiri črne mravljice, Iščemo hišico, Bobek in barčica, Drobtine iz mišje doline itd. Poleg tega da piše svoja avtorska besedila, veliko časa posveti tudi ljudskim pripovedim – tako da jih raziskuje, pripoveduje in objavlja. Našla jim je pot v številne Cicibane in slikanice, predvsem pa v izbora Za devetimi gorami in Tristo zajcev.

Anja je začetnica sodobnega pripovedovanja pri nas ter ustanoviteljica in dolgoletna vodja pripovedovalskega festivala Pravljice danes.

Vodeni ogled je namenjen otrokom od 6. leta dalje, lahko pa se nam pridružijo tudi pravljic željni odrasli.

Sponzor:

Zavarovalnica Triglav

Zunanje povezave: Več o dogodku na naši spletni strani

Vir: Ljubljanski grad, Napovednik.com

Zemljevid