BIEN 2021

  • Kaj: Bienale tekstilne umetnosti
  • Kdaj: sreda, 26.5.2021 do sobota, 14.8.2021
  • Kje: Več krajev, Kranj, Radovljica, Škofja Loka
  • Prireditelj: Zavod Carnica
  • Vstopnina: Brez vstopnine

BIEN 2021
Bienale tekstilne umetnosti
Kranj, Radovljica, Škofja Loka
26. 5.–14. 8. 2021

Bienale tekstilne umetnosti BIEN med 26. majem in 14. avgustom 2021 napoveduje več kot 40 razstavnih projektov, vrsto umetniških rezidenc in spletni program. BIEN črpa iz dediščine industrije in identitete prostora. Posveča se tekstilijam, trajnostnim materialom in principom, spodbuja interdisciplinarno umetniško povezovanje in posebno pozornost namenja najboljšim delom aktualne študentske produkcije.
Razstavni projekti in instalacije bodo na ogled v uveljavljenih galerijskih prostorih na Gorenjskem, kot so Layerjeva hiša, Stolp Škrlovec in Gorenjski muzej v Kranju, Šivčeva hiša v Radovljici in Škofjeloški muzej, ter v javnem prostoru. Osrednje razstavno prizorišče bienala pa bo že več let prazen prostor nekdanje pokrite garaže v tretjem nadstropju kranjskega Globusa, delo arhitekta Ravnikarja.


Producent: Zavod Carnica
Koproducenti in partnerji: Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Fakulteta za dizajn Univerze na Primorskem, Kèlekè Shop, Gorenjski muzej, Škofjeloški muzej, Muzeji radovljiške občine, Prešernovo gledališča Kranj, Mestna knjižnica Kranj, Visit Kranj, Metalka zastopstva holding, Tekstilno tehnološki fakultet Zagreb, TAM-TAM Inštitut, AqufilSLO, Svetlobna gverila, Zavod za varstvo kulturne dediščine, enota Kranj, župnišče Kranj, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani, BOWB - Biennale of Western Balkans

Projekt sofinancira: Mestna občina Kranj

Vir: Napovednik.com, Zavod Carnica