Simon Goff

  • Kaj: Mešana glasba
  • Kdaj: torek, 13.4.2021 ob 20.00
  • Kje: Cankarjev dom, Ljubljana
  • Prireditelj: Cankarjev dom
  • Vstopnina: Spletni koncert iz Berlina

V sodelovanju z berta.berlin

Simon Goff, violina, živa elektronika

Cankarjevi torki ponujajo še en covidni skok v Berlin. Tokrat skupaj z berta.berlin predstavljamo britanskega violinista in skladatelja Simona Goffa s koncertom ob izidu njegovega albuma Vale.

Vale je navdušujoče raziskovanje vmesnika med violino in tehnologijo ter med poloma intimnosti in mogočnosti, tako razkošnih, globokih in prostranih kot pokrajina, ki leži v osrčju glasbe, poimenovane po umetnikovi rodni dolini York (Vale of York).

Projekt so oplajala sodelovanja Simona kot glasbenika in avdio inženirja z umetniki, kot sta Thor Harris (Swans, Amanda Palmer) in Federico Albanese, ob nastopih po koncertnih odrih Evrope.

Že prvi dan delovanja v legendarnih studiih Vox-Ton je Goff spoznal Adama Wiltzieja (polovico slovitih postklasičnih oz. ambientalnih duov Stars of the Lid in A Winged Victory for the Sullen). V naslednjih dveh letih je sodeloval s postklasičnimi in postrockovskimi vizionarji, kot so pokojni Jóhann Jóhannsson, Hildur Gudnadóttir (mdr. pri glasbi za serijo Černobil in film Joker), Dustin O'Halloran in Yair Elazar Glotman.

Privoščite si dvajsetminutno glasbeno sladico navdihujočega umetnika, ki vam bo polepšal večer.

Ekskluzivni koncert si lahko ogledate brezplačno v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma.

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid