Beletrina v živo: Goran Vojnović

  • Kaj: Kulturna prireditev
  • Kdaj: ponedeljek, 12.4.2021 ob 20.00
  • Kje: Na spletu
  • Prireditelj: Beletrina
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Toplo vabljeni, da prisluhnete novi epizodi spletnega formata knjižnih dogodkov Beletrina v živo!

Novinarka Vesna Milek se bo tokrat pogovarjala s pisateljem, režiserjem in kolumnistom Goranom Vojnovićem ob izidu romana Đorđić se vrača, nadaljevanja uspešnice Čefurji raus!.

Posnetek bo objavljen na spletni strani v ponedeljek, 12. 4. 2021 ob 20. uri.

Avgust 2017. Začenja se Evropsko prvenstvo v košarki in Marko Đorđić nenapovedano pride na Fužine. Prvič, odkar se je pred več kot desetimi leti preselil v Bosno, se vrača za nedoločen čas, morda celo za vedno. A v resnici ne ve, kaj bi počel na Fužinah.

Njegov oče Radovan ima tumor na želodcu in čaka na operacijo, mama Ranka v skrbeh zanj in zase postaja živčna razvalina, njegovi prijatelji, Adi, Aco in Dejan, pa so raztreščeni po tem krasnem novem svetu, ki mu on sam več kot očitno ne pripada več. Adi se utaplja v drogah, Aco se je predal kriminalu, Dejan pa je izgubljen v Slovenskih Konjicah. Stare prijatelje tako vežejo le spomini.

Z vsakim novim dnem, z vsako novo zmago slovenske košarkarske reprezentance postaja jasno, da Marko v Sloveniji nima več svojega mesta. Desetletje življenja v Bosni, zaznamovani z nacionalizmom in vojnimi travmami, predvsem pa nesrečna prva ljubezen, sta iz zmedenega najstnika naredila čustveno razsutega mladeniča, katerega notranji svet je zrcalna slika zunanjega.

Zunanje povezave: beletrina.si/dogodki

Vir: Beletrina, Napovednik.com