Eric Chappell: Kraja

  • Kaj: Komični triler
  • Kdaj: petek, 16.4.2021 ob 19.00
  • Kje: Kontrada, Kanal ob Soči
  • Prireditelj: SNG Nova Gorica
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Eric Chappell
KRAJA
Theft

Ko se sredi noči uspešnež z ženo in prijateljskim zakonskim parom vrne z obletnice poroke v podeželsko hišo, se sooči z razdejanjem, nato pa naleti tudi na vlomilca. Ta vzame situacijo v svoje roke, razgalja intimo četverice ter ob tem zamaje srečni prijateljski in ljubezenski videz njihovih vezi.

Komični triler Kraja je z bolehavim in v svoji identitetni preobleki težko prepričljivim likom tatu ter z malo, a značajsko pestro druščino dveh zakonskih parov najprej komedija. Srhljivo razsežnost ji ustvarja razgaljenje odnosov na ravni ljubezenskih oziroma prijateljskih vezi, ki razkrije prevare, obenem pa v prikazu manipulativnega ravnanja postreže tudi z dimenzijo vdora v območje intime. Naslovna prilastitev tujega imetja se tako ne ustavi zgolj pri gmotnih rečeh, ampak pomeni čisto pravi vdor v tuja življenja. Da pa vse ne bi ostalo pri preprostem razmerju enega tatu in skupinice žrtev, se v razreševanju situacije identiteta dejanskega tatu šele postavi pod vprašaj.

Eric Chappell (1933) v Kraji gradi komičnost z vlomilčevim spretnim manipuliranjem, njegovo igro "kdo je tat". Besedilo, s katerim se sodobni angleški komediograf prvič predstavlja slovenskemu občinstvu, je postavil na oder režiser Jaša Jamnik.

Premiera: 12. december 2013, SNG Nova Gorica, veliki oder

NAGRADE

  • Vasilija Fišer - Bršljanov venec, priznanje ZDUS za umetniške dosežke za leto 2013, med drugim tudi za oblikovanje scenografije in kostumografije v predstavi Kraja

FESTIVALI IN GOSTOVANJA V TUJINI

  • Festival Dnevi komedije Celje, 2014

Režiser: Jaša Jamnik

Igrajo: Tomislav Tomšič k. g., Gorazd JakominiJ, Arna Hadžialjević, Maja Poljanec Nemec, Gojmir Lešnjak – Gojc k. g.

 

Foto: SNG Nova Gorica / Foto atelje Pavšič Zavadlav

Zunanje povezave: Več informacij

Vir: Napovednik.com, SNG Nova Gorica

Naročite se na email listo prireditelja SNG Nova Gorica:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video

Zemljevid