Jan Cvitkovič: Otroci Adama in Eve

  • Kaj: Uprizoritev
  • Kdaj: torek, 13.4.2021 od 19.00 do 0.00
  • Kje: Na spletu, Nova Gorica
  • Prireditelj: SNG Nova Gorica
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Jan Cvitkovič
OTROCI ADAMA IN EVE
Avtorski projekt - Laboratorij nezavednega

Laboratorij življenja: laboratorij rojstva, življenja in smrti, kjer je vse fizično, fizikalno, pa vendar vse popolnoma metafizično. Rojstvo, ki te rani, življenje, ki te poškoduje, in smrt, ki te spravi v jok.
Kakšni so tisti, ki se rodijo; kakšni so tisti, ki živijo. Kako živijo, kako umrejo? Vmes pa ples očetov, mater in otrok, dojenčkov in starcev, moških in žensk – ples življenja in smrti, ples čustev in telesa, laboratorij odnosov in seksualnosti. Apokaliptičen svet in svet nezavednega, poln tekmovalnosti in osvoboditve, nasilja in zahvaljevanja, prezira in nežnosti, strahu in miru, jeze in ljubezni, sovraštva in katarze, zasužnjenja in moči, brezdomja in pripadnosti, obsojanja in obžalovanja, obtoževanja in samomora. Vojna ljudi, v njih in zunaj njih.

Jan Cvitkovič (1966), doma in v tujini večkrat nagrajeni filmski scenarist, režiser, igralec in pesnik, se bo z avtorskim projektom Otroci Adama in Eve prvič predstavil gledališki publiki. Projekt se navdihuje pri njegovi pesniški zbirki Lačna žival in filmu Sto psov. Gre za serijo prizorov, ki temeljijo na intuitivnih slikah, povezanih z avtorjevim zavestnim in nezavednim dojemanjem življenja, ter stremijo h gledališki neposrednosti ter globoki izpovednosti, namenjeni intenzivnemu gledalčevemu doživljanju.

Premiera: 18. februar 2015, SNG Nova Gorica, mali oder


 

Režiser: Jan Cvitkovič

Igrajo: Ivo Barišič k. g., Irena Kovačević k. g., Miha Nemec, Marjuta Slamič, Primož Oberžan k. g.

 

Foto: SNG Nova Gorica / Foto atelje Pavšič Zavadlav

Zunanje povezave: Več informacij

Vir: Napovednik.com, SNG Nova Gorica

Naročite se na email listo prireditelja SNG Nova Gorica:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Video