Kulturnih 30'

  • Kaj: Posebne ponudbe
  • Kdaj: četrtek, 8.4.2021 ob 20.00
  • Kje: MIKK Murska Sobota/ online dogodek
  • Prireditelj: MIKK Murska Sobota
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Četrtek, 8.4.2021
Ob 20.00
V živo preko MIKKovega Facebooka

________

► Kulturnih 30' je serija kratkih spletnih pogovorov s področja kulture. V spletnih pogovorih, ki bodo potekali vsak drugi četrtek bomo gostili zanimive goste in z njimi v 30ih minutah kramljali o umetnosti, glasbi, filmu, gledališču.
�Gost prve oddaje bo dramski igralec, Vladimir Vlaškalić.
* Dramski igralec Vladimir Vlaškalić se je rodil leta 1974 v Murski Soboti in se že zgodaj začel kaliti na domačem gledališkem odru, kasneje pa je v Ljubljani na AGRFT zaključil študij dramske igre in umetniške besede.
Ustvaril je kar nekaj odmevih gledaliških vlog in leta 2002 za Carla v Razmadežni Sarah Kane prejel Borštnikovo nagrado za mladega igralca. Mladega, zagnanega igralca, ki je opozoril nase z neverjetno neobrzdano energijo, ki jo premišljeno in prefinjeno vpleta v kreacije svojih likov, je igralska pot vodila po skoraj vseh slovenskih gledališčih dokler se ni leta 2009 zaposlil v Drami SNG Maribor. Ves čas je prisoten tudi v filmskem svetu, videli smo ga v celovečernih filmih Sladke sanje, Varuh meje, Rezervni deli, v kratkih filmih Z ljubeznijo, Made in Slovenia, Agape in televizijskih nadaljevankah.
Je lanskoletni dobitnik prestižne Severjeve nagrade za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih.

Vir: MIKK Murska Sobota, Napovednik.com