#drugiVJponedeljek: Monika Pocrnjić - Riši s faco

MKC Maribor v sodelovanju s platforma konS, Mednarodnim festivalom računalniške umetnosti, Kreativnim inštitutom Maribor in Ustanovo Fundacija Sonda vsak drugi ponedeljek v mesecu vabimo na video dialog notranjega prostora z zunanjim, ki ga bo možno spremljati v izložbah Kulturnega inkubatorja na Koroški ulici 18.

Serija vizualnih večerov #drugiVJponedeljek prinaša ustvarjalne intervencije gibljivih slik v javni prostor skozi redni program umetniških del, ki razvijajo in vzpostavljajo audio-vizualno skupnost ter mrežo lokalnih, regijskih, nacionalnih in mednarodnih avtorjev_ic. V Kulturnem inkubatorju bomo tako vsak drugi ponedeljek v mesecu gostili VJ umetnika oz. umetnico, ki bo svoje delo predstavljala obiskovalcem mestnega jedra in tako prispevala k vsebinski revitalizaciji Koroške ulice.

V sklopu tretje edicije dogodka #drugiVJponedeljek se bo z interaktivno instalacijo Riši s faco premierno predstavila intermedijska umetnica Monika Pocrnjić namenjena skupnostnem ustvarjanju svetlobne kompozicije v izložbi, ter vabi k igrivem raziskovanju in eksperimentiranju z digitalno risbo.

Instalacija je sestavljena iz web-kamere, računalnika in projektorja. Zajema sliko v realnem času, s pomočjo odprtokodnega programa Processing zaznava obraze in jih spremeni v "čopiče" za generiranje likovnih elementov in risanje vzorcev na projekcijo v izložbi.

 

Vir: Mladinski kulturni center Maribor, Napovednik.com

Zemljevid