Mladi in mediji - 2. srečanje

  • Kaj: Posebne ponudbe
  • Kdaj: četrtek, 8.4.2021 od 10.00 do 12.00
  • Kje: Na spletu, Celje
  • Prireditelj: Zavod CMLC
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Spletni dogodek!

Drugo srečanje v sklopu strukturiranega dialoga Mladi in mediji bo namenjeno skupinskemu pregledu ter obdelavi spletnega vprašalnika, ki so ga mladi oblikovali na prvem srečanju. Na začetku bomo prisluhnili predavanju Roberta Gorjanca, na temo verodostojnih medijskih sporočil. V predavanju bo Robert Gorjanc, novinar Novega tednika, spregovoril o ustvarjanju in prepoznavanju medijskih objav, za katere menimo, da so verodostojna, da jim v poplavi različnih informacij lahko verjamemo. Zakonitosti nastajanja takšnih medijskih zapisov bo predstavil na podlagi obravnave člankov v časopisu, kjer je zaposlen. Nekaj besed bo namenil tudi spremembam v novinarstvu v zadnjem desetletju. Predavanje boste lahko spremljali na Facebook in Youtube kanalih Celjskega mladinskega centra in Infopentlje.

Po predavanju se bomo osredotočili na obdelavo podatkov, kateri bo na osnovi razprave sledila določitev petih tematskih sklopov. Nato bomo udeležence razdelili v pet skupin, vsaki izmed skupin pa bo dodeljen tudi mentor, ki bo z njimi obravnaval določen tematski sklop. V okviru skupin bodo skupaj z mentorjem pripravili pregled tematskega področja v Slovenij ter tujini ter naslovili specifično problematiko, ki je bila zaznana iz analize anketnih vprašalnikov.

ČASOVNICA SREČANJA:
10:00 – 10:45 - Predavanje, Robert Gorjanc – verodostojna medijska sporočila (prenos v živo na Facebook in Youtube kanalih Celjskega mladinskega centra in Infopentlje)
10:45 – 11:00 - Odmor
11:00 – 11:45 – Delo v skupinah, analiza spletnih vprašalnikov o medijski pismenosti
11:45 – 12:00 – Odmor
12:00 – 13:00 – Delo v skupinah – določitev problematike posameznih tematskih sklopov ter raziskava področja
13.00 – 13.20 - Evalvacija

Srečanje bo potekalo v Celjskem mladinskem centru, v skladu s pravili NIJZ. Dogodek ima že v naprej predvideno zaprto skupino, zato prijav ne sprejemamo.

Celjski mladinski center je v letu 2020 na prvi razpisni rok Erasmus + Mladi v akciji; v sklopu podpore za reformo politik - dialog med mladimi in oblikovalci politik, uspešno prijavil projekt Mladi in mediji. Poleg Celjskega mladinskega centra, partnerski konzorcij tvorita še Mladinski svet Celje in Klub študentov občine Celje. Projekt naslavlja medijsko pismenost med mladimi in želi mlade vključiti v oblikovanje lokalnih in nacionalnih politik. V sklopu projekta se bomo mladinski delavci z mladimi srečali na štirih srečanjih.

Projekt sofinancira program Erasmus+:Mladi v akciji. 

Vir: Zavod CMLC, Napovednik.com