Dnevi meroslovja na spletu

Dnevi meroslovja, ki tradicionalno potekajo v Tehniškem muzeju v Bistri,  bodo letos potekali od 13. aprila do 16. aprila 2021 med 9.00 in 13.00 na spletu.

Živimo v času epidemije koronavirusa, ko nam poti pogosto prekrižajo situacije, na katere nimamo vpliva in ustvarjajo nelagodje ali ogrožajo zdravje ter življenja. Sedaj se še toliko bolj začenjamo zavedati, kako pomembna so merjenja, kaj vse vpliva na točne meritve in kako rezultati meritev vplivajo na naše življenje.
Z merjenji in merilnimi instrumenti se pri novem in drugačnem načinu življenja srečujemo na vsakem koraku. Ko gremo v službo, šolo, na smučišče ali telovadnico, nam izmerijo temperaturo ali celo odvzamejo bris. Tako vidimo, da so merjenja obvezni spremljevalec izobraževanja, raziskovanja, nakupovanja in delovnega procesa.

Urad RS za meroslovje letos obeležuje 30-letnico svojega delovanja, ima pa meroslovje na slovenskih tleh mnogo daljšo in pestro tradicijo. O dejavnostih in zgodovini Urada ter meroslovja bomo preko zanimivih predavanj in slik spregovorili na letošnjih že 9. Dnevih meroslovja.

Ne zamudite edinstvene priložnosti in stopite na virtualni ogled Urada RS za meroslovje ter predstavitev področij, ki jih pokriva.

Ogled bo trajal okvirno 70 minut preko video povezave. Na koncu boste imeli tudi 15 min časa za vprašanja ter pogovor s predstavniki posameznih področij na Uradu RS za meroslovje.

Letošnji Dnevi meroslovja so namenjeni učencem od 8. razreda osnovne šole do 2. letnika srednje šole. Udeležba je brezplačna.
Prijave in informacije: mag. Dominika Rozoničnik, dominika.rozonicnik@gov.si oz. 041-721-470. 

Vir: Tehniški muzej Slovenije, Napovednik.com

Zemljevid