Prvi vaški zeleni medgeneracijski heckathon

  • Kaj: Soustvarjamo turistične endemite
  • Kdaj: četrtek, 8.4.2021 od 8.15 do 16.00
  • Kje: 1. vaški zeleni medgeneracijski Heckathon, Spletni dogodek
  • Prireditelj: Zavod Z.D.A.J., Sovenske Konjice
  • Vstopnina: Brez vstopnine
  • (Za vse)

Prvi vaški zeleni medgeneracijski heckathon organiziramo v znamenju edinstvenosti, ustvarjalnosti in hkrati vsepovezanosti naravnih in butičnih posebnosti ter predvsem drugačnosti.
Vse to v čast 20. obletnici naravnega spomenika Žičkega grobeljnika v Žičah, ki v nas prebuja zavedanje povezanosti z naravo in soustvarjanja v odnosu do narave, v okolju, kjer posebna rastlinica daje "avtentičnost" življenju.


Dogodek je za vse, ki želijo soustvarjati in kreirati na področju trajnostnega turizma in za vse, ki želijo preizkusiti soustvarjanje na drugačen način.

Organizirajo: Krajevna skupnost Žiče, Turistično društvo Žička gorca Žiče, Slatenšek d.o.o., OŠ Loče, v organizaciji Zavoda Z.D.A.J., Slovenske Konjice.
► Kdaj: 8. 4. in 9.4. 2021 od 8. do 16. ure
► Kje, kako: spletni dogodek
► Za koga: za odrasle od 8. ure do 16. ure in otroke od 16.15 do 17.00
► Izvaja: vrhunsko izkušena trenerka mag. Nastja Mulej

 

Kaj želimo?
Želimo pridobiti ideje, kjer so domačini zadovoljni, trajnostno napredni pri svoji ponudbi. Želimo pridobiti ideje, ki so edinstvene, neponovljive in ne ciljajo na množični turizem, ampak butični turizem. Uresničevali bomo vrednote zelenega turizma s kreativnim (manj običajnim) pristopom v medgeneracijskem smislu, v lokalnem okolju v vasi Žiče.
Z vami bo vrhunsko izkušena trenerka mag. Nastja Mulej, ki ima dolgoletne izkušnje na področju kreativnega razmišljanja in izvedbe Heckathonov ter povezovanja različnih segmentov.
V našo družbo bomo povabili tudi strokovnjake s področja trajnostnega turizma, ki bodo skupaj z vami "brainstormali" in iskali kreativne rešitve.
Število udeležencev je omejeno na 50. Izvedbo bomo prilagodili številu prijav zainteresiranih.

Časovnica dogodka:
Prijava: rosana.suc.ravnican@gmail.com
Kontakt za vprašanja: Rosana Šuc Ravničan, 031 301 619

Operacija " Žički zeleni turizem" je delno financirana s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja

 

Vir: Zavod Z.D.A.J., Sovenske Konjice, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Nastja Mulej