A. Zadel: Deluješ, kot izbereš

  • Kaj: Osebnostna rast
  • Kdaj: sreda, 14.4.2021 od 19.00 do 20.00
  • Kje: FB: Pozitivna psihologija za boljše življenje, Slovenija
  • Prireditelj: Nastja Mulej
  • Vstopnina: Brezplačno, lahko pa podprete z donacijo Botrstvu in Hospicu

Pozitivna psihologija skupaj z dr. Aleksandrom Zadelom in Herman & partnerji (HP) organizira serijo treh virtualnih dogodkov, z naslovom "Deluješ, kot izbereš", ki bodo ob sredah: 10. marca, 14. aprila in 12. maja 2021 od 19h do 21h.

"Deluješ, kot izbereš"
Obdobje Covid-19 nas je še bolj kot kdaj prej naučilo, da ne moremo nadzorovati sveta, v katerem živimo. Da smo ob zunanjih okoliščinah velikokrat nemočni, vendar ne povsem. V vsakih okoliščinah pa vseeno lahko delujemo, kot izberemo. Kako? Kako posameznik lahko vpliva na svet, v katerem živimo in ga bo Covid-19 še bolj spremenil? Kaj lahko naredimo kot družba, kje iskati solidarnost in kako pridobiti zaupanje v poplavi teorij zarot.

Vsak dogodek bo imel svojo tematiko:
➖ Družba in kriza (sreda, 10. 3. 2021):
Dr. Aleksander Zadel bo v pogovoru s partnerico v skupini Herman & partnerji Melito Joželj Nose predstavil pogled na družbo, ki je že leto dni zaznamovana z epidemijo koronavirusa, predvsem pa se bo osredotočil na posameznika. Na posameznika, ki bije intimno in družbeno bitko, ter se nenehno spopada s strahovi preteklosti in prihodnosti, obenem pa pozablja, da lahko negativen tok misli preusmeri na stabilnejšo pot. Sogovornika se bosta dotaknila vprašanj delovanja slehernika v čedalje bolj drugačni družbi, ki se, za povrh vsega, bori s pandemijo, finančno nestabilnostjo in prestrukturiranjem gospodarstva.

➖ Družba in zaupanje (sreda, 14. 4. 2021):
Osnovno vezivo družbe je medsebojno zaupanje. Dokler je stopnja medsebojnega zaupanja dovolj visoka, družba, skupaj z družbenimi podsistemi, prožno funkcionira in se ljudje v njej razmeroma dobro počutijo. V kompleksnem, hitro se spreminjajočem okolju, s številnimi zahtevami posameznikov, je nemogoče zagotoviti tako splošen kot individualen servis, ki bi ustrezal pričakovanjem modernega potrošnika (vse hočem tukaj in sedaj). Takrat zaupanje v družbo usahne, kar ima za posledico vse vrste družbenih kriz: politično, gospodarsko, socialno, zdravstveno...

➖ Družba in povezanost (sreda, 12. 5. 2021):
Človek je družbeno bitje. Samouresniči se lahko zgolj skozi drugega. Dober človek si takrat, ko delaš dobro drugim, dober starš si takrat, ko si pozoren do svojih otrok in podobno. V nasprotju s tem dejstvom moderni človek posluša večino časa ravno nasprotno: poslušaj sebe, najdi in uresniči svoje interese, realiziraj sebe, uresniči svoje potenciale, bodi to, kar si, samo ti šteješ, živi se le enkrat, ne zapravi svojega življenja... Šele pristni, ljubeči in varni odnosi z drugimi ljudmi posamezniku omogočajo poglobljeno doživljanje sebe, svojega bistva in smisla življenja.

 

Prijavo na brezplačna predavanja pozitivne psihologije najdete na: .

Se vidimo na Facebook strani in/ali YouTube kanalu 'Pozitivna psihologija za boljše življenje'!

 

Ustvarjalca serije "Deluješ, kot izbereš":

Dr. Aleksander Zadel, klinični psiholog
Aleksander je eden izmed najbolj uglednih slovenskih predavateljev, znan predvsem širšemu krogu gospodarstvenikov. Toda Aleksander je tudi klinični psiholog in oče štirih otrok. Avtor razprodane knjige Dva obraza enega sveta in knjige Tretji obraz. Zapletene zamisli zna razložiti na vsakodnevnih primerih iz življenja. S kančkom humorja pa poslušalce povabi h globljemu razmisleku o sebi in o svojih odnosih z drugimi ljudmi.

Melita Joželj Nose, moderatorka
Melita ima več kot 15 let izkušenj na področju odnosov z javnostmi. Kot svetovalka korporativnega komuniciranja sodeluje z večjimi slovenskimi in mednarodnimi podjetji. Specializirana je predvsem za odnose z zaposlenimi ter izgradnjo in upravljanje znamke delodajalca, odnose z mediji, krizno in korporativno komuniciranje.

 

Serijo "Deluješ, kot izbereš" ustvarjamo v partnerstvu:
Herman & Partnerji + Bumerang + Inštitut C.A.R. 

 

Prijavo na brezplačna predavanja pozitivne psihologije najdete na: .

Se vidimo na Facebook strani in/ali YouTube kanalu 'Pozitivna psihologija za boljše življenje'!

 

POMAGAJTE ŠIRITI POZITIVO!
Vsi dogodki "Deluješ, kot izbereš" so za udeležence brezplačni, saj so jih prijazno podprli naši družbeno odgovorni podporniki. Vabljeni, da v zahvalo za brezplačne vsebine tudi vi podprete program Botrstvo v Sloveniji in Slovensko društvo Hospic.

Botrstvo
BOTER5 na 1919​
​Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo BOTER5 na 1919 in prispevajte 5 eur za pomoč otrokom iz ranljivih skupin.

Hospic
HOSPIC5 na 1919
Pošljite SMS sporočilo s ključno besedo HOSPIC5 na številko 1919 in prispevali boste 5 eur za Slovensko društvo Hospic.

 

Prijavo na brezplačna predavanja pozitivne psihologije najdete na: .

Se vidimo na Facebook strani in/ali YouTube kanalu 'Pozitivna psihologija za boljše življenje'!

Vir: Nastja Mulej, Napovednik.com