Tamara Matevc: Brundagrrrrom!

  • Kaj: Predstava za otroke
  • Kdaj: sobota, 27.2.2021 od 10.30 do 11.00
  • Kje: Na spletu, Nova Gorica
  • Prireditelj: SNG Nova Gorica
  • Vstopnina: 3 EUR

Tamara Matevc
Brundagrrrrom!

Gostuje Gledališče Koper. Abonma Polžek in Izven. Spletni nakup vstopnic od 23. 2. dalje. Predstava traja 30 minut in nima odmora.


Ko deklica Živa v gozdu za svojega bolnega brata išče zdravilni divji med, zaide in se lačna in žejna zateče v medvedji brlog, kjer utrujena zaspi. Ko se domov vrne medved Milko in spozna, da je nenapovedana gostja popila njegov malinov sok in pojedla njegovo sladko hruško, se odloči, da bo Živo kruto kaznoval: domov je ne bo spustil toliko časa, dokler ne bo pospravila njegove hiše.

Živa, ki ne pospravlja niti doma, kaj šele na obiskih, mu predlaga, da bi mu raje skuhala čarobni napoj, saj je opazila, da medved Milko ne zna izgovoriti črke r. Odkupila se bo torej tako, da bo medvedu skuhala čarobni napoj, s pomočjo katerega se bo končno naučil reči črko r.

In potem kuhata in mešata in nakuhata čarobno besedo za medveda Milka, ki pa je medved sploh ne more uporabiti, saj je ne zna izgovoriti. Kako bosta rešila to zagato?

In ali lahko tudi medved Milko pomaga Živi? Živa se namreč zelo zelo boji teme … Zakaj pa ne? Ko se iz nasprotnikov spremenimo v prijatelje, je vendar mogoče skoraj vse. S ščepcem prave čarobne besede pa čisto vse.


Režiser Jaka Ivanc

Scenograf Jaka Ivanc; avtor songov Igor Saksida; avtor glasbe Davor Herceg; kostumograf Sebastian Nared; asistentka režiserja Renata Vidič; lektor Martin Vrtačnik; oblikovalec svetlobe Jaka Varmuž

Igrata Luka Cimprič in Deklica Živa Tjaša Hrovat

 

Zunanje povezave: Več o predstavi

Vir: Napovednik.com, SNG Nova Gorica