Zakaj shujševalne diete ne delujejo?

"Samo še danes košček čokolade, jutri pa zares začnem z dieto brez sladkorja"

"Hujšati bom začel/-a v ponedeljek"

"Tokrat mi bo res uspelo"

 

Zveni znano?

Dieta in hujšanje sta postala temelja v družbi, kjer poskušamo spremeniti svoje telo, izgledati popolni in doseči zdravje. Najnovejše diete lahko zasledimo v revijah, na spletnih straneh, promovirajo jih celo znane osebe in influencerji, ki imajo največji vpliv na mladostnike. Vsem vrstam diete pa je skupno eno – dejstvo, da ne delujejo. Vzrok temu pa ni v premajhni motivaciji za hujšanje ali v neupoštevanju diete. Pravzaprav je dieta sama po sebi vzrok, da se številke na tehtnici nikamor ne premaknejo.

V interaktivni spletni delavnici, ki jo bo za vas izvedla Sanja Nartnik, prostovoljka društva Svetovalni svet, bomo odkrivali, kaj se dogaja v našem telesu, ko gremo na dieto. Spoznali bomo mehanizme, ki nam preprečujejo ''uspeh'' ter načine, kako pristopati, če smo že leta ujeti v začaran krog diet, iz katerega si želimo izstopiti.

Delavnica bo potekala prek aplikacije Zoom, 3.3.2021, ob 17. uri. Prosimo vas za predhodno prijavo na info@svetovalni-svet.si. Po registraciji vam bomo poslali povezavo, prek katere boste dostopali do delavnice. Udeležba na delavnici je BREZPLAČNA.

Veselimo se druženja z vami.

Vir: Društvo Svetovalni svet, Napovednik.com

Zemljevid