Iskanje še kar srečnega partnerskega odnosa

  • Kaj: Osebnostna rast
  • Kdaj: sobota, 27.2.2021 od 17.50 do 19.30
  • Kje: Splet: Pozitivna psihologija za boljše življenje, Slovenija
  • Prireditelj: Nastja Mulej
  • Vstopnina: Brezplačno, lahko pa podprete z donacijami

3. predavanje 3. Primorskega maratona pozitivne psihologije! 

 

Branko Gradišnik, ob tihem soglasju soproge Branke, v predavanju, ki poteka po njuni knjigi 'Iskanje srečnega razmerja' (UMco 2020), razmišlja o tem, kako naj si iskalec ali iskalka srečnega razmerja zagotovi čim boljše možnosti za dosego takšnega razmerja.

Gradišnika menita, da je odločilni korak že sama izbira partnerske osebe. V prid zagotovitvi čimboljše izbire – tako da bo izbrana oseba zmožna razmerje potem tudi pomagati vzdrževati, da ne bo le srečno, ampak tudi trajno – je v predavanju predstavljenih nekaj metod, ki olajšujejo pot k samospoznavi in samosprejetju, pa tudi prepoznavo iskanega in zaželenega tipa kompatibilnosti pri partnerski osebi.

Nekateri koncepti so za laike verjetno novost, zato jih bo Branko skušal razgrniti v čimbolj umljivem jeziku, saj predavanje ni namenjeno stroki, ampak sleherniku/slehernici, ki si išče medosebno srečo. Predavanje ponuja poslušalcem devet testov, ki naj jim pomagajo določiti talent – njihov in partnerjev – za srečnost in za sproščeno razmerje.

 

Vprašanja, na katera bosta odgovorila predavatelja:
➡ Kaj sploh je srečnost?
➡ Kako in glede na kaj izbirati osebo, ki obeta, da se bo srečno ujela z vašo?
➡ Kako odkriti, kaj čutijo do vas drugi – pa tudi kaj v resnici čutite vi do njih?
➡ Zakaj je dobro, da sprejmete samega sebe, kakršni ste?
➡ Kaj je prepir in zakaj je tako dragocen?

 

Bernarda Gradišnik je aktivna diplomatka, ki je kot ambasadorka RS službovala na Portugalskem in Slovaškem. Branko Gradišnik se je razcvetel razmeroma pozno. Sam deli svoje življenje na čas do 30. leta, ko je bil nevrotik, blefer in alkoholik, se pravi, tipičen slovenski kulturnik; na čas od 30. do 40. leta, ko se je postopoma odrekal odvisnosti od alkohola in nikotina in zunanje validacije, pa še drugih obramb negotoveža, recimo laganja, samoslepljenja, izmišljanja v literaturi; od 40. leta pa vse do zdaj pa je v eksistencialni šoli pri Bernardi, kjer se je znebil še rezidijev nevrotičnosti (recimo straha pred smrtjo, ničem, nesmislom in kužki) in si pridobil nekaj dobrih navad v zvezi z vzdrževanjem in ohranjanjem duha, telesa, zdravja in življenjske radosti. Letos so Branku poleg njune skupne knjige, ki jo je priporočljivo brati skupaj z Iskanjem izgubljenega zdravja, izšle še tri knjige: skeptični dnevnik/esejnik Kronika koker koronika, potopis iz Amerike Mi mlajši logarji in kot soavtorski projekt Še Kaj? Kje? Kdaj? Kako? S čim? Zakaj? Kdo?, Kriminalistovi spomini. Že prej je Branko objavil mdr. tudi 4 zbirke svojih dopisovanj z "ljudmi s težavami z žitjem in bitjem", prevedel okrog 40 knjig s področja psihologije, za prevod Psihoanalitične diagnostike Nancy McWilliams pa prejel "Jermanovo nagrado". Več o paru najdete v Brankovih izpovednih delih.


Prijavo na brezplačna predavanja najdete na: MaratonPozitivnePsihologije.si.

Se vidimo na Facebook strani in/ali YouTube kanalu 'Pozitivna psihologija za boljše življenje'!

 

Vsa predavanja na 3. Maratonu pozitivne psihologije so za udeležence brezplačna, saj so jih prijazno podprli naši podporniki, ki so družbeno odgovorne organizacije: Zavarovalnica Triglav, Telekom Slovenije, Medex, Škoda Slovenija, Soške elektrarne Nova Gorica ter Dom upokojencev Nova Gorica. Za pomoč pri izvedbi pa se toplo zahvaljujemo tudi ekipam: VideoLectures, Kliping, AX Production, Lidl Slovenija in Japina (za tolmačenje v znakovni jezik)

 

Vabljeni, da tudi vi pomagate ljudem v stiski in podprete:

Vrabček upanja -> na TRR: SI56 0475 0000 1565 243 za pomoč Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora

in/ali

Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki -> na TRR SI56 0400 1004 7069 045, kjer boste podprli projekt Ujemi svoje sanje.

KODA namena: OTHR - drug namen plačila
NAMEN plačila: Pozitivna psihologija
REFERENCA: SI99
ZNESEK: izberete sami


ALI pa s pomočjo mobilne aplikacije preprosto skenirate QR kodo na sliki, izberete želeni znesek in opravite donacijo le v nekaj trenutkih!

Vir: Nastja Mulej, Napovednik.com