Usposabljanje za bodoče mentorje

  • Kaj: Strokovno izobraževanje
  • Kdaj: sreda, 10.3.2021 od 17.00 do 19.00
  • Kje: Rampa Lab, Likozarjeva 1
  • Prireditelj: Galerija Kapelica
  • Vstopnina: Brez vstopnine

SOUSTVARJAJMO PRIHODNOST!

Na Kersnikovi vabimo k usposabljanju za bodoče mentorice/je, raziskovalke/ce in ustvarjalke/ce za delavnice in drugo interaktivno ustvarjanje, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse.

Če te zanima sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo in ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti, če se želiš spoznati z novimi področji sodobne umetniške in znanstvene produkcije in predvsem, če želiš svoje znanje deliti z drugimi, je Kersnikova pravi kraj zate.

Vključiš se lahko v različne dejavnosti, ki hekajo različne tehnologije. Skozi predavanja in praktične delavnice se boš svoje znanje naučil/a deliti po principih neformalnega izobraževanja, usvojil/a boš praktična znanja in uporabo raznovrstnih tehnologij kot so 3D tiskalniki, laserski rezalnik, CNC. V našem laboratoriju za umetniško raziskovanje živih sistemov lahko eksperimentiraš z živimi materiali ali pa sodeluješpri nastajanju in pripravi umetniških del, ki bodo razstavljena v Galeriji Kapelica.

Poslanstvo sodelovanja vidimo v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirov in v igrivem ustvarjanju; v spodbujanju vznemirljivih situacij, v katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galeriji za sodobne raziskovalne umetnosti. Naše poslanstvo je tudi, da s svojimi dejavnostmi spodbujamo javne razprave in senzibiliziramo družbo za priložnosti in nevarnosti, ki lahko obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

KDO?

Matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, umetnice/ki, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje … Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim.

KDAJ & KJE?

Srečali se bomo v sredo, 10. 3. 2021, ob 17.00 uri v prostorih Zavod Kersnikova na Likozarjevi 1. V primeru sprememb zaradi omejitev v zvezi s stanjem Covid-19 bomo poslali obvestilo po elektronski pošti. Če želiš sodelovati in ti ta termin ne ustreza, nam vseeno pošlji sporočilo in se bomo dogovorili drugače.

KAKO?

Prek spletne povezave > > nam pošlji sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi želel/a sodelovati in soustvarjati naš program.

 

Se vidimo!

 

Program usposabljanja mentorjev podpirata Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in ŠOU v Ljubljani. 

Vir: Galerija Kapelica, Napovednik.com