Spomladanski pohod po graničarski poti

Krožni vodeni pohod, ki pelje po graničarski poti na nekdanji jugoslovansko-italijanski meji ter nam ob tem prikaže bogato naravno in kulturno dediščino Krasa.

 

Pričetek krožnega pohoda je na nekdanjem mejnem prehodu Gorjansko, pot nas pelje po tipični kraški pokrajini proti vasiVeliki Dol. Od tam se pohod nadaljuje proti vasi Tublje, ter nas nato pripelje zopet na izhodišče.


Trasa pohoda je speljana po tipični kraški pokrajini, ki nam tu razkrije svoje naravno in kulturno bogastvo. Po poti tako srečamo tipično kraško hiško, kamnite suhozide, kraško gmajno, lep razgled na kraško pokrajino. Postreže nam tudi z ostanki iz polpretekle zgodovine: karavle, trasa nekdanje avtroogrske ozkotirne vojaške železnice, pokopališča iz 1. sv. vojne,...

Pohod je voden, obvezna je prijava na tel. št, ali mail društva. Pohod traja 4-5 ur, dolžina je cca 12 km. Pohodniška oprema je priporočljiva.

 

Organizator: Društvo Komenski Kras 91

Tel.: +386 (0)41 331 954

mail: komenski.kras91@gmail.com

 

Zaradi omejitev za preprečitev širjenja COVID-19 pri izvedbi javnih prireditev, vas prosimo, da spremljate tudi uradno stran organizatorja prireditve. V kolikor razmere v marcu ne bodo dopuščale izvedbe dogodka, bo le-ta premeščen na poznejši čas oz. odpovedan.

Vir: ORA Krasa in Brkinov - enota Komen, Napovednik.com