Reagiraj: Duševno zdravje pedagoškega delavca


V februarskem nizu gostujočih predavanj se osredotočamo na duševno zdravje – kakšen vpliv imajo pri krepitvi le-tega varovalni dejavniki in kakšnega dejavniki tveganja?

Na prihajajočem predavanju bomo podrobneje spregovorili o duševnem zdravju pedagoškega delavca. Ta predstavlja temelj dobrega pedagoškega dela, saj lahko učinkovito poskrbimo za druge šele, ko znamo ustrezno poskrbeti tudi zase.

Neobvladovanje stresa, izgorelost, stiske ipd. so pri pedagoških delavcih še posebej zaskrbljujoče, saj lahko povzročijo neustrezne odzive strokovnega delavca v ključnih situacijah. Vplivajo lahko na kakovost opravljenega dela in v skrajnih primerih pustijo posledice na psihosocialnem razvoju otroka in na duševnemu zdravju samega strokovnega delavca.

Tokrat bo z nami izr. prof. dr Petra Dolenc, psihologinja in izredna profesorica, zaposlena na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Njeno raziskovalno področje predstavlja psihologija razvoja in učenja. Je izvajalka različnih psiholoških predmetov na prvostopenjskih programih Razredni pouk in Pedagogika ter drugostopenjskih programih Zgodnje učenje in Aplikativna kineziologija. Raziskovalno se usmerja v preučevanje celostnega razvoja otrok in mladostnikov in pomena različnih psihosocialnih in čustveno-osebnostnih dejavnikov učenja. Posveča se tudi preučevanju psiholoških vidikov gibalne/športne aktivnosti, predvsem odnosu med gibalno aktivnostjo in duševnim zdravjem ter psihološkim blagostanjem otrok, mladostnikov in odraslih.  

K udeležbi vabljeni študentke in študente ter vse pedagoške in strokovne delavce Univerze na Primorskem kot tudi ostalo zainteresirano javnost. Se vidimo 26. februarja 2021 ob 17.00 in skupaj reagirajmo!

Organizacijski odbor projekta
in Študentki svet UP PEF
__________________________________________________

PRIJAVA

Na dogodek se je potrebno prijaviti (info@pef.upr.si). Elektronska prijava udeležbe poteka do vključno 25. februarja 2021. Dogodek bo potekal preko videokonferenčnega sistema Zoom. Prijavljeni udeleženci bodo pred dogodkom na svoj e-poštni naslov prejeli ID dogodka in geslo za vstop.

 

Vir: Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta, Napovednik.com