Gabriella Giandelli in Gašper Rus: Tihi dialogi

Novo edicijo natečaja Živel strip! Živela animacija! uvajamo z razstavo dveh umetnikov, katerih delo bo služilo kot navdih mladim ustvarjalcem stripov. Tudi tokrat v paru razstavljata predstavnika italijanske in slovenske stripovske scene: iz sosednje države prihaja Gabriella Giandelli, medtem ko slovenske barve zastopa Gašper Rus.


 

Gašper Rus se v Kopru predstavlja z izbranim naborom del, tako stripov kot ilustracij in grafik. Posebna pozornost bo namenjena liku Peste, neugledne stare gospe, ki simbolizira kugo. Poleg Peste bodo na ogled avtorjevi kratki stripi, kjer kot glavni liki nastopajo živali. Avtorjevo predstavitev zaokroža njegovo najnovejše delo, lani izšlo pri Stripburgerju: strip Štirje godci, ki je nastal po ljudski pripovedki. Nastopajoči v tem stripu bodo predstavljeni tudi s kipom, ki sta ga oblikovala Marko A. Kovačič in Rok Mohar, pobarval pa Gašper Rus.

GAŠPER RUS (1983) deluje kot stripar, ilustrator, animator in stripovski kritik. Leta 2008 je na ALUO diplomiral iz slikarstva. Doslej je ustvaril več krajših avtorskih stripov, ki so zvečine izšli v stripovski reviji Stripburger, objavljal pa je tudi v revijah Ciciban, Pil, Pil PLUS, Didakta in v časniku Delo. Z ilustracijami je obogatil nekaj žanrsko zelo raznolikih literarnih del, v zadnjih letih pa je svoji razvejani ustvarjalnosti pridružil tudi animiranje.


 

Koprodukcija: Viva Comix, Obalne galerije in Italijanski inštitut za kulturo


Odpiralni čas:

  • Galerija Meduza: pon.–pet.: 10.00–15.00
  • Italijanski inštitut za kulturo: pon.–čet.: 9.00–15.00, pet.: 9.00–13.30

Vir: Napovednik.com, Strip Core / Forum Ljubljana

Zemljevid