Z vlakom po Japonski

Zaradi velikega zanimanja ponavljamo dogodek v petek, 26.2. ob 18:00.

Težko je z nekaj besedami opisat Japonsko. Lahko pa z zanesljivostjo rečem, da je bilo to eno najbolj zanimivih potovanj.

Prijazni in umirjeni ljudje, čistoča, hitri vlaki, ki odpeljejo na minuto točno.

Potovanje pričnem v prestolnici Tokyu. Že takoj po prvem sprehodu po mestu, sem občutil japonsko čistočo, umirjenost in skoraj tišino, ki jo je težko slišati v velemestih. Sledil je obisk Sapora na otoku Hokaido.

V predelu Japonskih Alp sem obiskal prijetno mestece Matsumoto, ki se ponaša z zanimivim starodavnim gradom in Nagano, mesto ki je leta 1998 gostilo zimske olimpijske igre.

Obisk japonske brez ogleda Kyota, je kot, da nisi bil na Japonskem. Nekdanja prestolnica z okolico ponuja toliko, da sem se kar za 3 dni "izgubil" v mestu in okolici. Najbolj me je očarali Zlati Tempel, nekdanje kraljeve palače in bambusovega gozda. Sledi vožnja z vlakom na jug do mesta Hirošima. Mesto tragične zgodovine in napada z atomsko bombo. Šele obisk spominskega parko in muzeja sta mi prikazala tragične razsežnosti napada.

Potovanje končam, kjer sem ga pred tedni pričel v prestolnici Tokyo. Med številnimi znamenitostmi, me najbolj navduši slovito ribjo tržnico.

Predava Zoran Furman.

Predavanje bo potekalo preko Zoom aplikacije.
Prijave na drustvo.aia@gmail.com (z imenom in priimkom). Po prijavi pred dogodkom prejmete Zoom povezavo.

Vabljeni.

Vir: AIA - Mladinski center Mengeš, Napovednik.com

Zemljevid