Moč metode fraktalne risbe: portret duše

Na delavnici bomo v prvem delu spoznali postopek izdelave fraktalne risbe, ki temelji na spontanem risanju in barvanju. Riše se z zaprtimi očmi, barve pa se izbirajo po intuiciji. Risba, ki ob tem nastane nam razkrije kaj se skriva v naši notranjosti. 
V drugem delu bomo izvedli osnovno analizo in spoznali pomen intuitivne samo-korekcije, ki nam omogoči spremeniti našo zavest in ustvariti harmonizacijo vseh vidikov našega življenja.  
 
Delavnica je namenjena vsem, ki uživajo v osebnem razvoju, so vedoželjni in si želijo izboljšati komunikacijo znotraj in izven sebe, staršem, učiteljem, terapevtom. Lahko bi rekli vsem, ki lahko v roki držijo svinčnik. Umetniško predznanje ni potrebno.  
 
Vodila jo bo Deja Muck, doktorica znanosti in redna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje. Že v najstniških letih sta jo poleg znanosti zanimali tudi umetnost in duhovnost. Svojo osebno rast je razvijala skozi likovno umetnost pri kateri se je izražala predvsem z risanjem portretov. Vedno je želela upodobiti predvsem dušo oziroma trenutno čustveno stanje portretiranca.  Poleg slikanja je neprestano iskala pot k sebi preko prebiranja "duhovnih" knjig in obiskovanja različnih skupin, delavnic za osebno rast.
 
V zadnjih petih letih se osredotoča na raziskovanje metode fraktalne risbe, s katero jo je po naključju povezal bioterapevt Marjan Ogorevc, vanjo pa jo je vpeljala mentorica, prof. Martina Kosec iz Zagreba. Gre za eno od terapevtskih metod pomoči z umetnostjo (ang. Art therapy). Avtorica metode je rusinja Tanzilija Polujahtova, ki omenjeno metodo razvija in dopolnjuje že več kot 30 let.  Metoda temelji na programih za razvoj možganov - nevroplastičnosti, terapiji z barvami ali kromoterapiji in kvantno - informacijski medicini.
Deja je sebi dokazala, da se lahko premaknejo meje mogočega. Zaradi izredno močne, pozitivne izkušnje in bogatega znanja, metodo z velikim veseljem prenaša naprej.  


Kaj potrebujete?

  • bel papir formata A4, gramature od 100 do 200 g/m2 ali več, gladek do rahlo hrapav, (v kolikor nimate drugega za prvič zadostuje tudi klasični pisarniški papir),
  • kakovosten črni kemični svinčnik,
  • čim več barvic (vsaj 24).

CENA: 30,00€
 
KDAJ in KJE: 27. 2. 2021 od 10:00-13:00, preko aplikacije ZOOM in v zaprti skupini na FB. Posnetek delavnice pa vam bo ostal na voljo še 7 dni. 

PRIJAVA: 02 6200 230 ali dogodki@klepetobkavi.si

Vir: Klepet ob kavi, Napovednik.com

Zemljevid