Brati inu obstati

  • Kaj: Bralna skupina
  • Kdaj: četrtek, 25.2.2021 ob 18.00
  • Kje: Na spletu
  • Prireditelj: Mestna knjižnica Ljubljana
  • Vstopnina: Brez vstopnine

 

Mnogo je razlogov, zakaj se bralci kdaj ne moremo srečati ob istem času v istem prostoru, prejšnje leto pa nam je vsem naložilo še enega. Vsi bralci, ki niste iz okolice knjižnice, morda živite kje drugje v svetu ali pa srečanje v živo preprečuje kakšen drug vzrok in bi želeli ohraniti pogovor o prebranem ter vas zanima sodobna slovenska literatura, se bomo mesečno srečevali preko Zooma. Naslovi bodo izbrani glede na dostopnost preko Biblosa, brali bomo knjige, ki jih niste zasledili na lestvicah najbolj iskanih, a vendarle takšnih, o katerih se boste po branju zagotovo želeli še pogovoriti!

Na prvem srečanju bomo brali knjigo Aleša Čara: Made in Slovenia.

Petdeset zgodb, spletenih okoli izsekov iz domačih medijev: dogajanje v Sloveniji je vzeto kot iztočnica za male in velike zgodbe, ki se pletejo v zasebnem vsakdanu in medosebnih odnosih, predvsem družinskih. Medijski utrinki dobijo odzven v življenju protagonistov, tako kot so iz življenja tja tudi pripotovali – in znova se v nenavadnosti spopadeta realnost in fikcija.

Uživajte ob branju na mah ali preudarno po delcih, označite najljubše zgodbe, izseke, misli ali pomisleke, srečamo pa se 25. 2. 2021 preko Zoom-a!

Bralno skupino bosta povezovali Staša Kumše in Špela Plestenjak.

Prijava in več informacij na mailu: spletnabs@mklj.si

Izvodi knjige so dostopni v naših knjižnicah.


in za izposojo preko Biblosa: 

Povezava na Zoom srečanje: 

Vabljeni!

 

Zunanje povezave: plus.si.cobiss.net/opac7/bib/mkl/231168768

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com