Daleč ...blizu

25. 1. 2021

Epidemija, ki že dalj časa vlada v Sloveniji, nam, žal, prepoveduje srečevanje v živo. V naših gledaliških dvoranah pa vas , dragi ljubitelji Talijine umetnosti, že neizmerno pogrešamo. V želji, da bi ljubezen do gledališča, tako vi kot mi, lahko gojili še naprej, smo vsa uprizoritvena prizadevanja preusmerili na splet. Zavedamo pa se, da obiska gledališča, čarobnosti doživljanja predstave v živo, nobeno predvajanje na sodobnih nosilcih ne more nadomestiti.

Delo v gledališču se, kljub  težkim razmeram, nemoteno nadaljuje. Trenutno potekajo vaje za abonmajsko predstavo "Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj", ter vaje za uprizoritvi, ki nastajata v okviru Studia SNG Nova Gorica, "Kdo se boji Virginie Woolf?" in "Čakam". V Ljubljani, v Miniteatru, se del našega ansambla pripravlja na uprizoritev "Pet kilogramov cukra". Koprodukcijska predstava z Miniteatrom bo zaživela tudi pri nas.

Veseli smo, da nam je vse načrtovane predstave v jesenskih mesecih, razen decembrske (Stoletje muzikala), uspelo odigrati. Sezono 2020/2021 bomo tako zagotovo podaljšali v poletje.  Prizadevali si bomo izpeljati predvideno število domačih in gostujočih predstav ter izpolniti začrtano abonmajsko ponudbo, bodisi v gledališču bodisi na prizoriščih na odprtem.

V kolikor vseh abonmajskih predstav zaradi razmer ne bo mogoče uprizoriti, si boste letošnji abonenti lahko manjkajoče število predstav ogledali v novi sezoni 2021/2022. V primeru, da to zaradi višje sile ne bo mogoče, bomo skupaj našli najprimernejšo rešitev za vas.


 

Vabimo vas tudi, da si na naši spletni strani pod rubriko OBČUTI GLEDALIŠČE OD DOMA, ogledate vse, kar v času zaprtja gledališča pripravljamo za vas (arhivski posnetki predstav, pravljice, zgodbe o rožah, intervjuji igralcev na Radiu Robin, …).

Zunanje povezave: Gledališče na spletu #občutigledališče

Vir: Napovednik.com, SNG Nova Gorica