Sladka Katka - kuharska ustvarjalnica na ZOOM-u

Se tudi vi radi sladkate in ustvarjate svoje sladice? Pripravite računalnik in vse potrebne sestavine! Vidimo se v živo z zavihanimi rokavi, umitimi rokami in zavezanimi predpasniki… Zato da bomo rezali, mešali, oblivali, drobili in se čisto na koncu sladko mastili.

 ČOKOLADNI BROWNIJI

Pozor čokoholiki! Danes se bomo lotili priprave odličnega čokoladnega biskvita, ki pa ne navdušuje zgolj s čokolado, ampak tudi z zelo enostavno in hitro pripravo!

POTREBUJEMO:

250 g masla, 250 g navadne temne čokolade, 2 cl ruma, 250 g rjavega sladkorja, 10 g vaniljevega sladkorja, 180 g moke, 50 g kakava v prahu, 5 jajc, maslo s katerim namastimo pekač, dve posodi za vodno kopel, večjo posodo za mešanje sestavin, tehtnico, električni mešalnik in pekač

NAMIG:  

Starši pred pričetkom delavnice v živo z otrokom pomagajte pri merjenju količin sestavin. Stopite maslo in čokolado na vodni sopari ali v mikrovalovni pečici. Vašo pomoč bodo otroci morda potrebovali tudi pri mešanju z električnim mešalnikom. Poskrbite za varnost in otrokom pomagajte pri vstavljanju pladnja v pečico in iz pečice. Pečico segrejte na 180 stopinj.

Zunanje povezave: ZOOM povezava

Vir: JZ Mala ulica - Center za otroke in družine v Ljubljani, Napovednik.com

Zemljevid