Stre(a)menja #03: pogovor o cepljenju in COVID-19

Varno in učinkovito cepivo proti covidu-19 predstavlja možnost trajnega izhoda iz pandemije. A hitrega prehoda v normalnost ne zagotavlja cepivo, ampak cepljenje, ki pa je soočeno z novimi in starimi izzivi. Desetletja rastoči trend zadržanosti do cepljenja se je v zadnjem letu pomnožil z novimi okoliščinami, kot so nelagodje, povezano z neznankami korona virusa, hiter razvoj cepiv, socialne in ekonomske stiske ljudi, politizacija zdravstvene krize in dodatno zmanjšanje zaupanja v institucije ter povečan vpliv socialnih omrežij, ki polarizirajo javni diskurz in omogočajo prosto širjenje teorij zarote in napačnih informacij.

O možnih strategijah za izhod iz krize zaupanja, pomenu transparentnega in verodostojnega komuniciranja, o individualizaciji in solidarnosti pri skrbi za zdravje ter vlogi znanosti v družbi dvoma bodo v pogovoru, ki ga moderira Monika Weiss, govorili:
- dr. Tanja Kamin, komunikologinja, profesorica na FDV UL,
- dr. Alenka Kraigher, epidemiologinja, članica posvetovalne skupine za cepljenje pri evropskem uradu WHO (ETAGE),
- dr. Sašo Dolenc, filozof, fizik in komunikator znanosti, Kvarkadabra,
- dr. Janez Potočnik, bivši evropski komisar znanost in raziskave ter okolje, sopredsedujoči UN International Resource Panel
- Nataša Goršek Mencin, vršilka dolžnosti vodje predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

___________________________________________

Ascyth, experimentalni audial in visual artist iz Šiške, ki večinoma ustvarja mystic cloudrap, electronic, hyperpop, ambiental in clusterpop. Ascyth je intenziven audio experience pomešanih žanrov, njegove izdelke lahko "zdiggate" - izkopljete na soundcloudu. Poudarja evforične zvoke in mistične melodije, saj je lepota njegova največja inspiracija. To je debi, prvi nastop mladega ustvarjalca, ki veliko obeta.

Za vizualno podlago serije skrbi grafična oblikovalka in vizualna umetnica Liara T’Soni. Liara T'soni fka Farah Sara Kurnik (roj. 2000) je ljubljanska vizualna umetnica, ki ustvarja na področju grafičnega oblikovanja in videa. Med drugim jo zanima eksperimentiranje z medijem digitalnega kolaža, v zadnjem času zelo prisotnega med vizualnimi trendi t.i. glasbenega spletnega podtalja v katerega se pogosto umešča.

Vabljeni_e k spremljanju.
_______
Dogodek soorganizirata Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji in Pritličje.

Gre za tretjega v nizu spletnih glasbeno-pogovornih dogodkov s civilno družbo pod skupnim naslovom STRE(A)MENJA.

Zunanje povezave: Spremljajte pogovor na FB live.Ascyth

Vir: Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji, Napovednik.com