Čezvrstni glasbeni cikel AnimotMUZIK

  • Kaj: Instalacija
  • Kdaj: ponedeljek, 11.1.2021 do torek, 19.1.2021
  • Kje: Radio Študent, Park Tivoli, FM frekvenca 88.8MHz, Ljubljana
  • Prireditelj: Cona
  • Vstopnina: Brez vstopnine

radijska otvoritev razstave na Radio Študent (zunanja povezava)

  • ponedeljek, 11. 1. 2021 ob 23.00

lokacijski FM sprehodi na frekvenci 88.8MHz (zunanja povezava na navodila)

  • sobota, 16. 1. 2021 ob 12.00 – Ina Puntar/glas
  • nedelja, 17. 1. 2021 ob 18.00 – Vid Drašler/tolkala
  • torek, 19. 1. 2021 ob 18.00 – Eduardo Raon/harfa

V času epidemije je rastlinjak Tivoli zaprt, zato si aktualnih del, sicer razstavljenih v galeriji Steklenik, tam žal ni mogoče ogledati in poslušati. Otvoritev cikla AnimotMUZIK bo tako potekala v okviru aktivnih, individualnih poslušanj na prostem, ob sprehodih po parku Tivoli.

Opremite se s svojimi telefoni, kvalitetnimi slušalkami in vremenu primerno obleko, ter se nam pridružite pri tej novi, poglobljeno izkustveni realizaciji našega programa – nekaj minut pred najavljeno uro, v območju 500 metrov od Mednarodnega grafičnega likovnega centra v Parku Tivoli (kjer se nahaja naš oddajnik). Če nimate svoje opreme, vam jo lahko na omenjeni lokaciji, tudi brezstično posodimo. Se vidimo!


Zoomuzikološki cikel AnimotMUZIK je zvočno raziskovanje in medvrstni interakcijski eksperiment, ki sodelujoče spodbuja k ustvarjanju z zvoki nečloveških živali. V sklopu treh zaporednih koncertnih večerov glasbenice_ki improvizirajo na isto skladbo, ustvarjeno iz zvokov in/ali glasbe živali. Kompozicijo pripravi gostujoča_i zvočna_i umetnica_k. Glasbenice_ki so spodbujene_i, da se odzovejo na to vnaprej pripravljeno kompozicijo, se poglobijo v uporabljene zvoke nečloveških živali, njihovo počutje in način izražanja ter prek slednjega odkrijejo svojo interpretacijo in odziv na slišano. Vsakemu zvočnemu dogodku sledi diskusija z nastopajočo_im o izkušnjah med procesom dela.

V tokratni ediciji cikla predstavljamo zvočno instalacijo Emancipacija fávne skladatelja Tilna Lebarja, ki naslavlja živalsko industrijo ter njene panoge (živinorejo, zabavno, tekstilno industrijo idr.). Na problematiko se odziva, kot jih poimenuje sam, z "nadvse lepo plastificiranimi zvoki", prek katerih vzpostavi primerjavo s skrbno zapakiranimi kosi trupel v plastiki. A poslušalec surovosti zvokov ne prepozna, saj so povsem zamaskirani in načrtno olepšani. S takšnim ekstremnim prikrivanjem sicer zelo nazornih in grozečih zvokov, Lebar opozarja na vzporednice s produkti, ki so prav tako kot zvoki, ki jih estetizira, odvezani od smrti, izkoriščanja in trpljenja živali.

kompozicija: Tilen Lebar: Emancipacija fávne
glasbenice_ki: Ina Puntar/glas, Vid Drašler/tolkala, Eduardo Raon/harfa
kurator_ica: Katarina Radaljac

 

Zunanje povezave: Oddaja Radar (Radio Študent)Navodila za lokacijske FM sprehodeČezvrstni glasbeni cikel AnimotMUZIKGalerija Steklenik

Vir: Cona, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Cona:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.