Jelena Ždrale: En kos moj’ga srca

JELENA ŽDRALE
En kos moj’ga srca
ali
Kako se je Janice Joplin znašla med čefurji, pankom in klasično glasbo

Koncert se ima zgoditi v sklopu mednarodnega festivala zvočnih umetnosti Topografije zvoka 2020.

sreda, 30. december, ob 20.00,  youtu.be/7ZZHQ-lEKkE  

facebook.com/watch/?v=2037111733255097

Jelena: "V času, ko nam jemljejo svobodo bivanja, gibanja, identitete, izražanja, nastopanja in nam hočejo prodati, da je virus največja grožnja človeštva, ne morem mimo znanega dejstva, da je ravno človek ta, ki sebe najbolj ogroža.
Naj bo ta dogodek osebna izpoved brez osebne obsodbe tega, kar smo, zakaj smo in kam smo namenjeni. Brez dodatnih vprašanj, komu ali čemu je namen.
Važno, da ni zdravju škodljivo, nikogar ne ogroža in ne vpliva na uničenje tega planeta."

Jelena Ždrale je študirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Vasilija Meljnikova in z odliko diplomirala pod mentorstvom prof. Volodje Balžalorskega. Prejela je študentsko Prešernovo nagrado za posebne solistične dosežke. Pa vendar je Jelena širšemu občinstvu bolj poznana kot ustvarjalka in soustvarjalka raznorodnih projektov, improvizatorka s popolnoma samosvojim stilom, ter skladateljica, aranžerka in izvajalka v mnogih gledaliških predstavah, filmih, glasbenih skupinah in drugih umetniških dogodkih. V različnih projektih in zasedbah je sodelovala z mnogimi umetniki in umetnicami: Svetlana Makarović, Milko Lazar, Drago Ivanuša, Aldo Kumar, Ivana Djilas, Boštjan Gombač, Igor Leonardi, Svetlana Makarovič, Dušan Jovanović, Janoš Kica, Edward Clug, Metod Pevec, Janja Majzelj, Nino de Gleria in mnogi drugi, s katerimi je tudi prepotovala ter nastopila po vsej Evropi in še dlje (ZDA, Mehika, Kanada). Kot gostja tu pa tam nastopa z zasedbama Fake orchestra in Katalena, medtem ko s skupinami Brina, tAman in Mala mestna muzika redno koncertira, ustvarja in aranžira. Od leta 2019 je redna članica glasbene zasedbe za interaktivno radijsko oddajo Muzikal, ki vsak drug četrtek na Radiu Študent spesni in uglasbi pesem na aktualno temo.

Topografije zvoka omogočata Mestna občina Ljubljana, oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.

 

 

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Jelena Ždrale

Zemljevid