S kolesom po Vipavskih gričih

  • Kaj: Kolesarjenje, tek
  • Kdaj: sobota, 5.6.2021 od 9.00 do 20.00
  • Kje: Vipava
  • Prireditelj: Barbara Adventure
  • Vstopnina: 75 EUR

Enodnevni izlet

Vipavsko dolino je najlepše spoznavati na kolesu po podeželskih in neprometnih cestah, s postanki za okušanje lokalnih dobrot in za občudovanje naravnih in kulturnih lepot.

Zbrali se bomo v Vipavi in osedlali svoje dvokolesne konjiče, nato pa pritisnili na pedala do vasi Goče. Kamnite hišice, cvetoči oleandri, hladna vinska klet in gostitelji odprtih rok. Naslednja etapa nas bo popeljala ob slikovitih vinogradih, skozi zaspane vasice, s primorskim vetrom v laseh do Vipavskega Križa. Mnogi ga imenujejo biser v srcu Vipavske doline. Slišali bomo zanimive zgodbe o Turkih, graščakih, Benečanih, Napoleonovih vojakih, Primožu Trubarju, Janezu Svetokriškem in celo o Leonardiju Da Vinčiju. Vsak od naštetih je pisal delček zgodovine očarljivega Vipavskega Križa. Naša zadnja postojanka tik preden bom zaključili kolesarski krog v Vipavi, bo vas Slap. Prepoznavnost vasi je predvsem povezana s kvalitetnimi vini. Seveda bomo preverili, ali dober glas še vedno seže v deveto vas. Pozno kosilo, druženje v prijetnem okolju in tako počasi do zadnjih zavrtljajev do našega zaključka dneva.

Cena: 75 € - preračunano na 12 kolesarjev

Cena vključuje:
obisk Cejkotove domačije
voden ogled Vipavskega Križa
2 × degustacija pri priznanih vipavskih vinarjih
2 × prigrizek ob degustaciji
kosilo
spremljevalno vozilo
organizacijo in vodenje

Cena ne vključuje:
prevoza do Vipave
izposoje kolesa

Možna doplačila:
izposoja električnega kolesa: 39 €
izposoja gorskega kolesa: 25 €


Za koga je primeren izlet S kolesom po Vipavskih gričih:
Teren je primeren za kolesarje, ki imajo letos v nogah že nekaj kilometrov in prav tako tudi nekaj prekolesarjenih vzponov. Teren je gričevnat in prepreden z vzponi in spusti, vendar nam bo tudi kakšen ravninski del dal priložnost počitka. Če menite, da bi vaše noge potrebovala pomoč, je na voljo tudi možnost izposoje električnega kolesa.

Kolesarili bomo po asfaltiranih in makadamskih cestah, zato sta primerna treking ali gorsko kolo.


Število mest je omejenih, zato ne odlašajte s prijavo.

Kontakt in prijave na:
Barbara Kuhar
info@barbara-adventure.si
031 483 580

 

Vir: Barbara Adventure, Napovednik.com

Zemljevid