Ta veseli dan kulture v Cankarjevem domu (splet)

  • Kaj: Kulturna prireditev
  • Kdaj: četrtek, 3.12.2020 od 12.00 do 23.00
  • Kje: Na spletu, Ljubljana
  • Prireditelj: Cankarjev dom
  • Vstopnina: Brez vstopnine

3. december, dan odprtih vrat slovenske kulture

3. decembra, na Prešernov rojstni dan, ko slavita tudi slovenska kultura in umetnost, vas vabimo na ogled spletnih dogodkov:


E-Slovenski knjižni sejem podaljšan do 5. decembra

V časih, ko knjigarne ostajajo zaprte, podaljšujemo odprtje ta čas največje virtualne knjigarne, e-Slovenskega knjižnega sejma, kjer 97 založb ljubiteljem branja omogoča nakup knjig. E-Slovenski knjižni sejem ostaja odprt do sobote, 5. decembra, do polnoči. Povezava spodaj.


Dvojni spletni koncert Bowrain / Vollmaier
na ogled do 6. decembra

Tudi koncert dveh izmed najvidnejših slovenskih pianistov, Tineta Grgureviča aka Bowraina in Saša Vollmaierja, ki sta nastopila v torek, 1. decembra, bo na YouTube kanalu CD brezplačno na ogled do nedelje, 6. decembra, do polnoči.

Video spodaj.


Virtualni sprehod po Cankarjevem domu

Pridružite se nam na kratkem sprehodu po dvoranah in preddverjih Cankarjevega doma ter prisluhnite zanimivostim in kratki zgodovini največje slovenske kulturne ustanove.

Prepričajte se, da je Cankarjev dom podoben ledeni gori: večji del je pod površino zemlje in navzven neviden. Spoznajte izjemno akustiko Gallusove dvorane, v kateri se šumenje ob odpiranju zavojčka bonbonov na balkonu sliši po vsej dvorani, in odkrijte, kje lahko še danes opazite dlačico Cankarjevih brkov.

Video spodaj.

Zunanje povezave: E-slovenski knjižni sejem

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Video