Poslušati s srcem - delavnica sočutne komunikacije

"Če hočeš videti, moraš gledati s srcem, bistvo je očem nevidno", je zapisal Antoine de Saint-Exupéry v Malem princu. "Če hočeš slišati, poslušaj s srcem, bistvo besed je tudi skrito, pa dodajam jaz. Besede imajo moč, hkrati pa z njimi le redko izrazimo in izza njih slišimo bistvo življenja v sebi in drugih. V tej krajši, tri urni delavnici bomo spoznavali, raziskovali in na praktičnih primerih izkušali, kaj v naše življenje lahko prinese, ko resnično poslušamo s srcem." dr. Dmitriy Kopina

V kolikor vas zanima doseganje boljšega razumevanja, sodelovanja in povezanosti v komunikaciji in širše, je to najverjetneje pravi dogodek za vas. Na delavnici bo poudarek na vzpostavljanju poglobljenega, sočutnega stika z drugimi in prepoznavanje potreb in vrednot drugega, kot osnovo za spoštljive, iskrene in sočutne odnose.

Cilji
Udeleženci boste spoznali in izkusili naslednja znanja in veščine nenasilne komunikacije:
Empatično sprejemanje sogovornika in aktivno poslušanje
Poslušati ne pomeni nujno tudi resnično slišati in razumeti sogovornika. Zgodi se, da nam med poslušanjem sogovornika misli uidejo in nismo več pri stvari, kar pogosto vodi v nerazumevanje in nepotrebne konflikte. Vsebina komunikacije pogosto vsebuje skriti pomen, ki ga je težje prepoznati, še posebej, v kolikor so naši sogovorniki v stresnih in/ali čustveno intenzivnih situacijah.

Na delavnici bomo raziskovali in spoznavali načine vzpostavljanja sočutnega stika s sogovornikom, iskanju skritega pomena izza verbalne in neverbalne komunikacije, kako v polnosti prisluhniti sogovorniku in kako pomagati sogovorniku, da se lahko v polnosti izrazi v vsaki situaciji.

Besede pogosto ne izražajo tistega, kar govorec želi resnično sporočiti. Raziskovali bomo, kako slišati in razumeti skriti pomen besed izza povedanega. Ko v čustveno intenzivnih situacijah, ob aktivnem poslušanju, sočutno sprejemamo sogovornika, se močno poveča možnost, da se sogovornik umiri in prekine morebitno razdiralno ali nasilno vedenje ali govorjenje, s tem pa se poveča možnost, da nas je pripravljen v nadaljevanju dialoga tudi slišati. Naš namen bo, da raziskujemo in odpremo prostor možnosti za iskanje rešitev, ki lažje in pogosteje izpolnijo potrebe vseh udeleženih in s tem prispevajo h konstruktivnemu obvladovanju konfliktov.

Model povezovalne komunikacije je izrazito izkustven, zato bomo na delavnici izvedli nekaj interaktivnih vaj, ki bodo doprinesle k jasnosti, kako empatično sprejemanje deluje. Delo bo potekalo na resničnih primerih iz vašega vsakodnevnega življenja.

Delavnica je primerna za popolne začetnike, saj za udeležbo ni potrebno nobeno predznanje. V kolikor ste se s povezovalno/nenasilno komunikacijo že srečali, ste prav tako dobrodošli, saj boste na delavnici imeli možnost znanje še poglobiti in vaditi.

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku.

Kraj in čas:

Izobraževanja bodo potekala: 
vpondeljek 22.3.2021,
od 18:00 do 21:15 ure,
on line preko zoom-a;

Kotizacija:
25,00 EUR (šudenje, upokojenci, brezposelni - 15 EUR)

V kolikor se po obisku delavnice odločite za udeležbo na dvodnevni uvodni delavnici, se vam celotni znesek upošteva kot popust pri ceni uvodne delavnice.

V kolikor bi se delavnice res želeli udeležiti, pa vam cena predstavlja oviro, mi prosim sporočite, pa bomo skupaj poiskali rešitev.

Z namenom zagotavljanje varnega in spodbudnega učnega okolja in načina dela je število mest na delavnici omejeno.

Več informacij.

Prijave.

#komunikacija 
#odnosi 
#sočutje 
#empatija 
#izobraževanje
#delavnica 
#osebnirazvoj 
#nenasilnakomunikacija 

#dobrobit.si

Zunanje povezave: dobrobit.si/poslusati-s-srcem-2021/forms.gle/78tx4s1ans318go18FB - Dobrobit Poslušati s srcem

Vir: DobroBit, izobraževanje in svetovanje, Dmitriy Kopina, s.p., Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Dmitriy Kopina

Naročite se na email listo prireditelja DobroBit, izobraževanje in svetovanje, Dmitriy Kopina, s.p.:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.