Menažerija: 37 dni božiča

Umetniški adventni koledar se je na družbenih omrežjih MGLC, od 1. decembra pa vse do božiča, predstavljal javnosti vsakodnevno.

Mednarodni grafični likovni center in Menažerija sta ta december predstavila največji umetniški adventni koledar v Sloveniji. Razstava Menažerija: 37 dni božiča v Gradu Tivoli je zasnovana kot velik adventni koledar z umetniškimi deli umetniške blagovne znamke Menažerija, ki so se javnosti drugo za drugim, na družbenih omrežjih, predstavljala od 1. decembra vse do božiča, 24. decembra, z vsak dan iz zavijalnega papirja odvitim novim umetniškim kosom. Odvita razstava z vsemi deli je bila na ogled od 22. decembra 2020 do 8. januarja 2021, v Gradu Tivoli.

Možno je bilo doživeti izbor Menažerijinih uspešnic kot tudi še nikoli do sedaj videna dela. Več kot polovica umetniških kosov je bila narejena posebej za to priložnost. Kolekcija 12 grafik na razstavi pa je nastala v Grafičnih ateljejih MGLC.

Iris Pokovec je vizualna umetnica, ki živi in dela v Ljubljani. Slikarstvo je študirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje na Univerzi v Ljubljani, kjer je leta 2017 magistrirala z delom Všečnost in kupljivost. Od leta 2017 vso produkcijo udejstvuje pod lastno umetniško blagovno znamko Menažerija, v kateri producira sodobne kuriozitete, temelječe na preigravanju komunikacijskih orodij sodobnega potrošništva.

Foto: Matej Tomažin. Menažerija ARCHVS. 

Da bo ogled prijeten za vse obiskovalce, vas prosimo, da upoštevate zaščitne ukrepe in nosite masko, skrbite za razkuževanje rok in varnostno razdaljo.

Zunanje povezave: Več o razstavi

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center - MGLC

Naročite se na email listo prireditelja Mednarodni grafični likovni center - MGLC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.