Pogled na Španijo

  • Kaj: 36. Slovenski knjižni sejem
  • Kdaj: sreda, 25.11.2020 od 16.00 do 17.00
  • Kje: Na spletu, Ljubljana
  • Prireditelj: Cankarjev dom
  • Vstopnina: Brez vstopnine

V luči nastopa Španije kot častne gostje na Slovenskem knjižnem sejmu leta 2021 se bo Španija letos predstavila z dvema dogodkoma, s katerima bo podala kratek pregled španskega založništva in trenutne literarne scene.

V dogodku, imenovanem Pogled na Španijo (Have a Look at Spain) bodo predstavniki španskega javnega in zasebnega sektorja živahno špansko založniško dejavnost osvetlili skozi optiko glavnih ciljev in priložnosti za mednarodne založnike. Govorili bodo glavni uredniki in predstavniki baskovskega, kataonskega in galicijskega jezikovnega področja.

Nastopili bodo: Maria José Gálvez Sálvador (generalna direktorica za knjigo in branje pri španski vladi), Miguel Barrero (predsednik združenja španskih založnikov, FGEE), José Manuel Anta, (direktor IPDA - International Publishing Distribution Association)

Dogodek bo opremljen s slovenskimi podnapisi.


 

Podnaslov
Priložnosti španskega založništva

Povezovalec
Maria José Gálvez Sálvador

Prireja
Ministrstvo za kulturo in veleposlaništvo Kraljevine Španije

Gostje
Miguel Barrero, José Manuel Anta


 

Program e-SKS pripravlja in zanj odgovarja upravni odbor sejma, ki ga je imenoval upravni odbor Zbornice založnikov in knjigotržcev pri GZS. Sejemski program nastaja v sodelovanju z založbami in ni del javne službe Cankarjevega doma, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo. Za dogodke v organizaciji posameznih založb odgovarja založba, ki dogodek prireja.

Zunanje povezave: Povezava do dogodka

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom