Volkovi

  • Kaj: 31. Ljubljanski filmski festival LIFFe
  • Kdaj: nedelja, 22.11.2020 od 1.00 do 0.00
  • Kje: Liffe na spletu, Ljubljana
  • Prireditelj: Cankarjev dom
  • Vstopnina: 6,90 EUR

Volkovi (Los lobos, Mehika, ZDA, 2019, 95 min)

Angleški naslov: The Wolves

Sekcija: KINOBALON

Za otroke od 9. leta (v španšcini, anglešcini in kantonšcini s slovenskimi podnapisi)


Pripoved o otroških željah in odraslih skrbeh priseljenske družine, podana skozi prizmo pisane domišljije, je na letošnjem Berlinalu prejela glavno nagrado mednarodne žirije v sklopu Generation Kplus.

Osemletni Max in njegov bratec Leo se v upanju na boljše življenje z mamo podata iz Mehike v Ameriko. Najbolj se veselita izleta v čudoviti svet Disneylanda. Vendar iskanje strehe nad glavo ni enostavno in mama opravlja kar dve službi naenkrat, da zasluži za preprosto večerjo. Max in Leo dneve preživljata sama v majhnem stanovanju, daleč od obljubljenega Disneylanda. Da bi čas hitreje minil, z barvicami rišeta pisani svet domišljije, ki v njunih očeh zares oživi, sama pa se spremenita v pogumna nindža volkova. Nekega dne pa kljub mamini prepovedi odpreta vrata stanovanja in stopita v širni svet …

"Film Volkovi je za pripoved o otroštvu, negotovosti, migraciji, reintegraciji družine, prilagajanju na novo okolje in pomenu doma vzniknil iz mojih lastnih, zamegljenih spominskih podob. Za oblikovanje tega filma se mi je zdelo zelo pomembno črpati iz zgodb in izkušenj migrantske skupnosti v Albuquerqueju. Želel sem naslikati portret s spajanjem tako domišljijskih kot dokumentarnih prvin ter postavljati fiktivne like ob bok dejanskih krajevnih prebivalcev, njihovemu svetu in večkulturnosti, ki je porodila zdravo migrantsko skupnost." (Samuel Kishi Leopo)


Režija: Samuel Kishi

Igrajo: Martha Reyes Arias (Lucia), Maximiliano Nájar Márquez (Max), Leonardo Nájar Márquez (Leo), Cici Lau (ga. Chan), Johnson T. Lau (g. Chan)

Scenarij: Samuel Kishi Leopo, Sofia Gómez Córdoba, Luis Briones

Fotografija: Octavio Arauz

Glasba: Kenji Kishi Leopo

Nagrade:
Berlinale 2020 (glavna nagrada mednarodne žirije v sklopu Generation Kplus), Busan 2019

Zunanje povezave: Liffe, ogled filma

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Video