Evropa na kratko - 3. sklop

  • Kaj: 31. Ljubljanski filmski festival LIFFe
  • Kdaj: nedelja, 22.11.2020 od 1.00 do 0.00
  • Kje: Liffe na spletu, Ljubljana
  • Prireditelj: Cankarjev dom
  • Vstopnina: 6, 90 EUR

Sekcija: EVROPA NA KRATKO

Skupno trajanje: 88 min


Da Yie
R: Anthony Nti; Belgija, Gana, 2019; 21'
Tujec v Gani mora po navodilih svoje tolpe čez dan rekrutirati otroke, ki bi še isti večer zanje opravili tvegane zločine. Tako spozna živahnega dečka in deklico, ki ju namerava predati naprej. Toda dlje časa ko preživi z njima, bolj se začno porajati dileme o tem, kaj je prava odločitev in kakšno prihodnost jima s tem ustvari.

Zlate minute
Auksin?s Minut?s Golden Minutes
R: Saulius Baradinskas; Litva, 2019; 10'
Potem ko poetičnega računovodja dolgovi in neizogibna ločitev spravijo do roba, se ta odloči narediti samomor. Reši ga lahko samo še infarkt.

Route 3
R: Thanasis Neofotistos; BiH, Grčija, 2019; 13'
V nagnetenem in zatohlem tramvaju v Sarajevu se sramežljivi mladenič sooča z ovirami vseh sort, medtem ko skuša pritegniti pozornost lepotice, ki sedi nedaleč stran. A vročekrvni junak te divje farse ne obupa kar tako.

Hotdog
R: Alma Buddecke, Marleen Valin; Nemčija, 2019; 8'
Hannah, ki je v zapletenem odnosu s svojo vagino, nam duhovito razodene, kako se je njena seksualnost razvijala skozi čas. Ena od številnih prelomnic je, denimo, trenutek, v katerem je odkrila vibrajočo funkcijo svojega kontrolerja za PlayStation.

Ponoči je vsaka mačka siva
All Cats Are Grey in the Dark
R: Lasse Linder; Švica, 2019; 18'
Christian, moški srednjih let, živi v celibatu in dneve preživlja v družbi dveh mačk, do katerih čuti absolutno naklonjenost. Film, ki se začne kot ekscentrična komedija, s protagonistom, ki odpelje svojo mačko v tujino, da bi jo tam dal oploditi, se prelije v sočutno študijo ranjene duše. Želja osamljenega Christiana po tem, da bi postal oče, samo dokazuje, da je družina tam, kjer srce bije z brezpogojno ljubeznijo.

Toomas pod dolino divjih volkov
Toomas teispool metsikute huntide orgu Toomas Beneath the Valley of the Wild Wolves
R: Chintis Lundgren; Estonija, Hrvaška, Francija, 2019; 18'
Ko mlad, privlačen volk Toomas izgubi dobro plačano službo inženirja, mu ne preostane drugega, kakor da začne služiti družinski kruh kot žigolo. Svoj novi poklic prikriva pred nosečo ženo Viivi, a tudi ona ima skrivnost: udeležuje se seminarja opolnomočenja žensk, ki vključuje moške sužnje. Ko Toomas dobi vlogo v seksploatacijskem filmu, se skrivalnice zelo zapletejo.

 

Zunanje povezave: Liffe, ogled filma

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom