Ropotarnica XXVIII: Appulso

  • Kaj: Spletni prenos koncerta
  • Kdaj: ponedeljek, 23.11.2020 od 19.00 do 21.00
  • Kje: Na spletu, Ljubljana
  • Prireditelj: Društvo ŠKUC
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Zaradi izrednih razmer smo 27. in 28. Ropotarnico združili in bosta tako dva koncerta na našem Facebook profilu:

Tine Vrabič  – NITZ in  Appulso

Appulso raziskuje bogastvo poliritmije s pomočjo pol-modularnega sistema analognih sintetizatorjev in ritem mašin. Ta združuje najboljše lastnosti iz obeh svetov: gnetljivost zvoka pri neposredni ročni manipulaciji modularnih sintetizatorjev, tako kot tudi notranji spomin sekvencerjev in nekaterih nastavitev pri zaključenih sistemih.

S premikanjem pozornosti od enega ritma k drugemu lahko zaznamo njuno medsebojno pozicijo v času in se umestimo v perspektivi, ki ji lahko rečemo "propulzivno ritmično občutje".

Lina Rica (1980) je intermedijska umetnica, ki deluje na področju instalacij z uporabo videa, grafike, fotografije, animacije in zvoka. V svojem delu obravnava družbene procese preteklih in sedanjih svetov ter njihove vplive na posameznika. Leta 2008 je zaključila študij grafike na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu. Njena dela so predstavljena in objavljena na regionalni in mednarodni ravni in so del zbirke MGLC, Oficina Arara, Critical Mass in Femicomix Portfolio. Za svoje grafike je prejela več nagrad. Med leti 2012 in 2016 je skupaj z Boštjanom Čadežem vodila društvo za produkcijo in promocijo sodobne umetnosti in galerijski prostor GaleRica v Makarski. Z video performensi je nastopala na več festivalih in dogodkih v klubih in avtonomnih kulturnih centrih, in sodelovala z več umetnicami in umetniki. Od leta 2019 je del audio-vizualnega eksperimentalnega ansambla Marta Fakuch. Od leta 2020 je del audio-vizualnega tria Etceteral. Trenutno živi in dela v Ljubljani.

Cikel Ropotarnica omogočajo: MOL, oddelek za kulturo, Mzk, Urad RS za mladino, Zavod Omrežje

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Appulso

Zemljevid