Obred polne lune Žleze: češarika

"Življenje – neustavljivo slo, ki gori, oplaja, žari v čaru prerojevanja, ustvarjanja novega sveta. 

Občutek živosti, ko svet ti pod nogami leži, siješ v soju moči, veš, da zmoreš vse, premikaš gore in dole."

Povabimo svoje srce na obred polne lune, na katerem se najprej kratko posvetimo sporočilom, ki jih ima tokratna polna luna za nas, nato pa se ukvarjamo s temeljitim čiščenjem in aktiviranjem posameznih žlez v telesu, ki nas oskrbujejo s potrebno življenjsko energijo.

7 žlez v telesu: spolne žleze, nadledvični žlezi, trebušna slinavka, timus ali priželjc, ščitnica, hipofiza ali možganski privesek, epifiza ali češarika.

Žleze so kot posode, polne energije, ki nam omogočajo, da živimo. Ko so v polnosti očiščene in aktivirane, je naš imunski sistem okrepljen, v telesu se sprožijo mehanizmi samozdravljenja in pomlajevanja, naše čakre (duhovna središča) intenzivno delujejo.

Predvideni termini srečanj do poletja (ob četrtkih, ki so najbližje polni luni): 14.01.21, 11.02.21, 11.03.21, 08.04.21, 13.05.21 in 10.06.21.


 
KJE: Ljubljana, Kotnikova ulica 28, Tempelj POT SRCA (soba 413)
KDAJ: četrtek, 14.01.21, ob 18.00 uri
CENA: 55 EUR
PRIJAVA: milena.matko@siol.net
 

Ljudje od nekdaj izvajamo obrede, saj le-ti v dogodke vsakdanjika (rojstvo otroka, poroka, smrt, nastop polne lune ali najdaljše noči, pričetek novega letnega časa …) vnesejo duhovni vidik. Pričarajo nam vzdušje svetosti in hvaležnosti, medsebojne povezanosti in radosti.

Naši predniki so srčno častili luno, ki iz nas izvablja poezijo, povzroča morsko plimo in oseko. Luninim ciklom mnoge živalske vrste prilagajajo svojo rast in selitve, kmetje in vrtnarji si s poznavanjem luninega ritma pomagajo pri sajenju, obrezovanju ter gojenju rastlin. V svetovnih religijah s pomočjo lune določajo verske praznike – krščanska velika noč se praznuje v nedeljo po prvi polni luni po pomladanskem ekvinokciju. Ramadan je določen z luno, enako tudi židovski pasha ali Budov rojstni dan.

V ljudeh polna luna prebuja globoka čustva, odstre tančice vzporednih svetov, pomaga prizemljiti naše vizije. Ženske smo nekdaj imele svoje mesečne cikle usklajene z luno – ob prazni luni je bil čas čiščenja, praznjenja maternice z mesečnim krvavenjem in odstranjevanja vsega, kar se je odvečnega nabralo v naših dušah; ob polni luni je nastopila ovulacija, magični kreativni čas za spočetje novih projektov, idej, otrok … Dovolimo si spet začutiti moč polne lune in praznovati razcvet svoje ženstvenosti in moškosti.

 
Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji oz. osebe, za katere čutite, da jim bo delavnica prinesla zadovoljstvo ter ljubeč blagoslov.

 

 Z ljubeznijo in spoštovanjem,

Milena Matko

 

 

 

Vir: Pot srca, Milena Matko s.p., Napovednik.com

Zemljevid