REZ!

REZ! – mala šola aktivističnega videa je cikel brezplačnih delavnic in predavanj namenjenih mladim v okviru katerih bomo skozi medij umetniškega videa obravnavali pereče družbene problematike in pojave.

V okviru projekta se bomo veliko naučili o filmski in video produkciji, postprodukciji, scenaristiki, uporabi tehnologije, ki jo imamo na voljo (na primer mobilni telefoni) za izvedbo video dela in še marsikaj drugega. Prav tako bomo raziskovali, reflektirali in debatirali o perečih družbenih problematikah, ki se nam zdijo pomembne ter iskali najboljše načine, da, skozi medij umetniškega videa, o teh tematikah spregovorimo. Nastala video dela bodo objavljena na spletni strani projekta ter tako bodo dostopna tudi širši javnosti.

Skozi projekt bomo tako aktivno spoznali celoten proces ustvarjanja družbeno angažiranega umetniškega dela v mediju videa – od izbire teme, raziskovanja materiala vezanega na temo, snovanja vsebine in dramaturgije projekta do tehnične izvedbe projekta. Predvsem se bomo spoznavali, družili, zabavali in potrudili, da skozi svoja umetniška dela prispevamo ustvarjanju boljšega sveta.

Mentorica projekta je izkušena pedagoginja, intermedijska umetnica, videastka in režiserka Valerie Wolf Gang.

Srečanja bodo potekala med 3. novembrom in 8. decembrom 2020, predvidoma enkrat na teden, ob torkih, od 17, ure dalje, v Galeriji Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani oz. v ateljeju mentorice v bližini galerije.

Lepo vabljene_i k prijavam na e-naslov: ustvarjalno.skuc@gmail.com

Prijave sprejemamo do 26.oktobra 2020.

Za vsa morebitna vprašanja smo na voljo na zgornjem e-naslovu.

 

Veselimo se druženja in ustvarjanja z vami!

Se vidimo!

 

Organizacija: Zavod Omrežje

Koprodukcija: Društvo ŠKUC

Vodji projekta: Maša Cvar in Nevena Aleksovski

Projekt sofinancira Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana.

 

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Zemljevid