Čustva in bolezni

Predavanje bo potekalo PREKO APLIKACIJE ZOOM.

Čustva se izražajo na telesu in naše telo nam pove vse. Številne zdravstvene tegobe so posledica ignoriranja in neustreznega sprejemanja občutkov in če jih želimo odpraviti se je potrebno osredotočiti tudi na globlje vzroke za njihov nastanek, na naša čustva. Ko se enkrat naučimo poslušati sporočila našega čustvenega telesa, se izboljša tudi zdravje našega snovnega telesa.

Kako pa nam govori naše telo?
Šibka jetra nam govorijo o neustrezno izraženi jezi in v svojem pozitivnem vidiku iščejo zdravo individualnost, pljuča in debelo črevo povedo česa se preveč oklepamo in ne spustimo iz sebe. Ledvice in mehur govorijo zgodbo o strahovih, ščitnica se želi svobodno izraziti. Srce hrepeni po ljubezni, oči želijo videti jasno in nezlagano, ušesa tako slišati. Hrbtenica bo ponosno pokončna, ko bomo prevzeli odgovornost in se postavili zase, želodec bo radosten, ko ne bo več kot "koš za
smeti" požiral vsega, tako hrane, kot občutkov.

Če bi radi vpogled v povezavo med občutki in telesom poglobili in se naučili nekaterih tehnik, ki omogočajo stik s samin seboj, vabljeni na predavanje o tej zanimivi tematiki.

Predava mag. Mateja Kržin, terapevtka nekaterih vej komplementarne in alternativne medicine.

Prijave na drustvo.aia@gmail.com ( z imenom in priimkom). Po prijavi pred dogodkom prejmete zoom povezavo.

Vabljeni.

Vir: AIA - Mladinski center Mengeš, Napovednik.com

Zemljevid