Prireditve prestavljene, razstave začasno zaprte

Skladno z ukrepi Vlade RS za zajezitev drugega vala epidemije koronavirusa smo odpovedali oz. prestavili vse prireditve in začasno zaprli razstave.

Za vse informacije smo obiskovalcem na voljo na info@cd-cc.si, vstopnice@cd-cc.si in ob delavnikih od 11. do 13. ure tudi po T 01/2417-299.


Vračilo kupnine in urejanje dobropisa

Skladno s Splošnimi pogoji prodaje vstopnic CD in Zakonom o varstvu potrošnikov bomo kupcem vstopnic za prestavljene ali odpadle prireditve kupnino povrnili na enega od navedenih načinov:

  • Vstopnice za prestavljene ali odpovedane prireditve v Cankarjevem domu
  • Za odpadle prireditve si prizadevamo najti nove datume.
  • O novih terminih ter tudi o tem, za katere prireditve ne bo zagotovljen novi termin in bodo odpovedane, bomo obveščali sproti na spletnih straneh in socialnih omrežjih Cankarjevega doma ter v e-novičniku Cankarjevega doma. 


Kupljene vstopnice za prestavljene prireditve veljajo na nadomestne termine in jih obiskovalcem ni treba menjati. Če obiskovalcem novi termin prireditve ne ustreza ali je ta odpovedana, Cankarjev dom izda dobropis v znesku cene vstopnice ali povrne kupnino. Dobropis velja najmanj do decembra 2021.

Cankarjev dom bo izstavitev dobropisa ali vračilo kupnine uredil v 14 dneh od prejetja pisnega zahtevka za vračilo. Zahtevek lahko kupci vstopnic uredijo na daljavo; e-vstopnico, fotografijo ali sken vstopnice in podatke za nakazilo na TRR pošljejo na vstopnice@cd-cc.si.

Če ste nakup vstopnic opravili v e-trgovini Cankarjevega doma, lahko v svojem računu uredite tudi zahtevek za dobropis ali vračilo kupnine.


 

Če ste vstopnico za prireditve drugih organizatorjev v Cankarjevem domu kupili pri prodajni mreži Eventim, tam uredite tudi vračilo kupnine.


 

Vstopnice za prireditve v Cankarjevem domu, kupljene pri drugih prodajnih mestih

Cankarjev dom bo izstavljal dobropise oz. vračal kupnino tudi za vstopnice za prireditve v Cankarjevem domu, kupljene pri drugih prodajnih mestih, in sicer v 14 dneh od prejema zahtevka za vračilo. Zahtevek lahko kupci vstopnic uredijo na daljavo; e-vstopnico, fotografijo ali sken vstopnice in podatke za nakazilo na TRR pošljejo na vstopnice@cd-cc.si.


 

Vstopnice, kupljene v Cankarjevem domu, za prireditve zunaj CD

Če ste pri blagajni Cankarjevega doma kupili vstopnice za prireditve drugih organizatorjev za dogodke na drugih prizoriščih (zunaj Cankarjevega doma), prosimo, da pisne zahtevke za vračilo kupnine pošljete na info@mojekarte.si.
Dodatne informacije: T 01/ 2572 906 vsak delavnik med 8. in 15. uro


Obvestila o nadomestnih oz. odpadlih dogodkih posameznih abonmajev objavljamo na spletni strani.

Za odpovedane prireditve abonmajev, ki jih v prihodnji sezoni ne bomo mogli nadomestiti, bomo znesek vodili kot dobroimetje. Znesek predstavlja sorazmerni delež odpadlih koncertov oz. predstav abonmaja posameznega abonenta. Abonenti ga lahko koristijo ob naslednjem nakupu oz. kadarkoli do decembra 2021. Če dobroimetja ne bi želeli koristiti, vam bomo znesek posredovali na TRR. Zahtevek nam posredujte na vstopnice@cd-cc.si.

Zunanje povezave: Splošni pogoji prodaje vstopnic CDSpletna trgovinaUrejanje dobroimetja ali vračila kupnine za odpovedano prireditev

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid