Pozitivne sile - Mali, veliki junaki v Monfortu

Obalni Kreativci se že V. vračajo na portoroško obmorsko promenado s tradicionalnim projektom javne umetnosti na temo POZITIVNE SILE - njihovi 3S Art plakati, skulpture in drugi likovni objekti z upodobitvami JUNAKOV, bodo razstavljeni v Monfortu in pred njim, ogledate si jih lahko 23., 24. in 25. oktobra 2020, med 10.00 in 19.00 uro. Vstop je prost!

 Vsak od nas mora poiskati junaka, ki ga v življenju navdihuje, to je lahko velik mislec, umetnik, znanstvenik ali žvižgač, …, to smo lahko celo mi, sami svoji mali-veliki junaki!

V Združenju Obalnih Kreativcev (OK) menijo, da danes manjka dobrih zgledov, zato so se letos, v okviru tradicionalne razstave na temo Pozitivne sile (ki ji sledijo že petič zapored), osredotočili na Male in velike junake. V teh, precej pesimističnih časih še bolj potrebujemo resnične junake, a jim ne namenjamo dovolj pozornosti in podpore. Da bi to popravili, so jih likovno upodobili različni ustvarjalci z vse Obale, kot poseben poklon pozitivnim likom, ki družbo prebujajo iz apatije in ji pomagajo pri razvoju.

Razstavljavci pred Monfortom in v njem tokrat predstavljajo nekaj lastnih junakov (resničnih, ali literarnih) in tako na sodoben vizualni način promovirajo vsak svoje pozitivne vrednote. Pri tem jim pomaga Združenje OK, ki razvija nove oblike vizualnega izražanja, čim bolj dostopne vsem in omogoča ustvarjalcem predstavljanje v javnem prostoru z začasnimi, unikatnimi, sporočilnimi,  lahko odstranljivimi likovnimi objekti. Tako je nastala tudi razstava Pozitivne sile - mali, veliki junaki, gre za bolj demokratično in širšemu krogu razumljivejšo obliko likovnega izražanja, ki umetnost iz hladnih, uradnih razstavišč pripelje bližje ljudem - v živ javni prostor.

Še vabilo k sodelovanju: V OK-ju že vrsto let organizirajo podobne projekte, da bi izoblikovali Portoroško Art promenado, razvijali sodelovanje z vsebinsko podobnimi ustvarjalci in skupinami, s katerimi bi soorganizirali prihodnje projekte predvsem v javnih prostorih, ki so last vseh in potrebujejo protiutež agresivnim in brezdušnim komercialnim vsebinam. Tudi prihodnje leto bo razstavo zaznamovala vsebina Pozitivne sile, zato že vabijo k neprofitnemu sodelovanju tudi ustvarjalce drugih umetniških zvrsti (plesalce, bobnarske kroge, fotografe, …), ki bi se izražali na to temo (letos je to preprečila "Corona").

Kontakt: Facebook: Združenje Obalnih Kreativcev (OK);

e-pošta: obalni.kreativci@gmail.com

 

Vir: Združenje Obalnih Kreativcev (OK), Napovednik.com

Zemljevid