Vasko Atanasovski Adrabesa Quartet

Vasko Atanasovski, saksofon, flavta, kompozicije; Simone Zanchini, akordeon; Michel Godard, tuba; Bodek Janke, bobni, tabla; posebni gost: Ariel Vei Atanasovski, violončelo

 

Vasko Atanasovski se vrača na oder Cankarjevega doma ob prav posebni priložnosti. Za priznano založbo MoonJUne Records je namreč pravkar izšel njegov novi album Phoenix, na katerem združuje šopek virtuoznih glasbenikov iz Evrope, iz različnih projektov poznanih tudi slovenskemu občinstvu. Da bo svetovna premiera posebna, pa se bo glasbenem čaranju pridružil tudi Ariel Vei Atanasovski, sin Vaska Atanasovskega ter uspešen mladi violončelist, dijak konservatorijev v Mariboru pri prof. Niku Sajku in v Celovcu pri prof. Igorju Mitroviću. Že od malih nog je dejaven na različnih glasbenih področjih ter se lahko pohvali z veliko nastopi, mednarodnimi nagradami in prav tako z napisanimi skladbami.

Mojstrstvo, visoka energija in eklektičnost mešanice glasbenih slogov so dobro znane lastnosti glasbe Vaska Atanasovskega in Adrabesa Quarteta. Vabi na ekstatično, skrivnostno in srčno glasbeno potovanje.
 

Vir: Napovednik.com, Cankarjev dom

Zemljevid