Slovenska reportažna fotografija

V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane v sodelovanju s Centrom za raziskovanje družbenega komuniciranja Fakultete za družbene vede, Membrano, zavodom za raziskovalno, izobraževalno in kulturno dejavnost ter Muzejem novejše zgodovine Slovenije pripravljamo znanstveno-razstavni projekt na temo slovenske reportažne fotografije.

Rezultati projekta bodo osrednja razstava v Galeriji Jakopič, spremljevalne razstave na lokacijah partnerjev projekta (Galerija Vžigalica, MNZS …), spremenljivi razstavni sklopi (različne postavitve glede na tematski fokus) v okviru razstave v Galeriji Jakopič, publikacija in spremljevalni program (predstavitve, pogovori, javna vodstva ipd.).

Projekt ne stremi k predstavitvi kronološkega dogajanja ali zgolj navajanju avtorjev na tem področju, niti ne želi vzpostaviti enciklopedičnega ali kataloškega pregleda. K reportažni fotografiji bomo pristopili s tematskega vidika, prek glavnih tematskih sklopov: VSAKDANJE, IDENTITETA, MOČ, in nato prek njih predstavili razvoj, vzgibe za vznik določenih praks in specifične vidike, ki so zaznamovali ta žanr pri nas.

Mario Magajna: Fotograf, 2018 © Matevž Paternoster/MGML

Zunanje povezave: Galerija Jakopič

Vir: Muzej in galerije mesta Ljubljane, Napovednik.com

Naročite se na email listo prireditelja Muzej in galerije mesta Ljubljane:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid