Shaun Banks

  • Kaj: One man blues/garage/punk band
  • Kdaj: petek, 23.10.2020 od 20.30 do 22.00
  • Kje: Na spletu, Ljubljana
  • Prireditelj: Društvo ŠKUC
  • Vstopnina: EUR

ŠKUC KSB Predstavlja:
Shaun Banks – one man blues/garage/punk band

Imeti band, s katerim bi rad imel več kot tri koncerte na dekado in mogoče posnel album pred smrtjo, zna biti kdaj kar težko. Konsantno se je treba in za vaje in za nastope usklajevati s člani. Se odpre možnost za nastop? Jok, brate. En član mora ravno takrat na pogreb, drugi ima obveznosti s kultom in od tretjega ne dobiš odgovora, ker ravnokar rojeva za enim kontejnerjem. Prav tako pa tu še obstaja konstantna nevarnost, da boste večkrat v neposredni bližini kakšnega basista.
Lahko pa odrežeš ves balast in ustanoviš one man band, kot je Shaun Banks.
One man band, ki namesto metanja keša v opremo vlaga v kreativnost. Material posnet in zmiksan kar v sobi na večinoma Harley Benton* robo, vidoespoti posneti ali s telefonom ali s fejk goprojem. Skratka, za vso opremo dal manj, kot je nekdo, ki celo življenje igra samo coverje, dal samo za ojačevalec in dve lajni.
Seveda pa ni ta garažni pridih ekskluziven samo njegovemu pristopu in ustvarjanju. Nalezla se ga je tudi glasba s svojim surovim zvokom, catchy glasbo in občasnim fušom, ker je ponovno snemanje oz. presnemavanje fušov za šibke.
Skratka, če hočete videti, kako nekomu trga na odru, medtem ko poje hkrati pa igra na tolkala, kitaro in ustno harmoniko, je to to.
*Tisti, ki imate dovolj sreče v življenju, da se vam ni treba ubadat z glasbeno opremo in njenimi firmami. Harley Benton roba je najcenejša roba, kar jih ta obstoj premore, ampak več kot služi namenu, če jo znaš uporabit.
Koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo.
 

 

Vir: Društvo ŠKUC, Napovednik.com

Izpostavljeni ustvarjalci: Shaun Banks

Zemljevid