Jesenske počitnice: ALUO smer restavratorstvo

INTENZIVNE PRIPRAVE NA SPREJEMNI IZPIT

JESENSKE POČITNIC

26. OKTOBER – 30. OKTOBER 2020


Tečaj bo potekal v dopoldanskem času med 9:00 in 12:30 uro s pol urnim odmorom ob 10:30 na navedene dneve: 26. 10., 27. 10., 28. 10., 29. 10. in 30. 10. po 4 šolske ur. Cena vključuje celoten MATERIAL in SKRIPTO ter znaša 250 EUR. Na koncu tečaja prejmete DIPLOMO. Vsi izdelki narejeni na tečaju so last tečajnika.

AKADEMIJA ZA LIKOVNO UMETNOST IN OBLIKOVANJE

ODDELEK ZA KONSERVIRANJE IN RESTAVRIRANJE LIKOVNIH DEL

Risanje oblečene figure v prostoru
Risanje z upoštevanjem perspektivične in trodimenzionalne predstavitve figure v prostoru na dvodimenzionalni površini v tehniki risbe. Poudarjanje usklajenosti proporcev in prostorskih planov tako na figuri kot v konstruiranem perspektivičnem prostoru. Analiziranje danega motiva v vidnem polju, spreminjanje le-tega v kompozicijo skozi združevanje in sintetiziranje perceptivnih danosti v plastične in konstruktivne vrednosti s pomočjo risanja in modelacije dobljenih telesnosti.

Oblikovanje reliefa glave v glini po mavčni predlogi
Pri nalogi oblikovanje reliefa glave v glini po mavčni predlogi boste osvojili reliefno in perspektivično postavitev glave na osnovno ploskev v njenih karakteristično globinskih reduciranih volumnih. Reljef mora biti v razmerju in prostoru. Proporci so med seboj usklajeni z predlogo. Pri nalogi je potrebno uskladiti iluzijo polne plastičnosti kljub skrajšavam in reduciranim globinam.

Kopija predloge
Podana bo barvna predloga izbranega slikarskega dela v katerem boste zaznali več likovnih elementov. Pozornost bomo namenili ujemanju velikosti posameznih oblik in njihovih značajskih vrednosti, kontur ter barvnih tonov, ki bodo usklajeni z dano predlogo.

Barvni preizkus
Barva je nepogrešljiva sestavina vsakodnevnega dela restavratorja. Tako je barvni preizkus ključen. Iskali bomo ustrezen ton likovni predlogi po kvadratih.

 

Vsi, ki pri nas obiskujete tečaj priprave na sprejemni izpit imate pred sprejemnimi izpiti dva konzultacijska termina, ki sta brezplačna. O terminu Vas obvestimo po elektronski pošti. Konzultacije so namenjene, da se posvetujete – kaj vprašate in pregledamo risbe. Termina sta v maju in juniju 2021.

 

šola art:tečaji
Miklošičeva cesta 38
1000 Ljubljana

sola@art-tecaji.com
art-tecaji.com
tel. 041 516 760


art:tečaji je šola za risanje, slikanje, keramiko, kiparstvo, kaligrafijo, pisavo copperplate, nakit, oblikovalske računalniške tečaje ter pripravo devetošolcev na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo: Umetniško gimnazijo in dijakov na fakultete likovne smeri; 1: Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, 2: Pedagoška fakulteta, 3: Biotehniška fakulteta, 4: Fakulteta za arhitekturo, 5: Naravoslovnotehniška fakulteta, 6: Fakulteta za gradbeništvo, 7: Fakulteta za dizajn in 8: Zdravstvena fakulteta.

Vir: Šola art:tečaji, Napovednik.com

Zemljevid