Odpade: Četrtkovci: za zaljubljene

Si med tistimi redkimi, ki še berejo poezijo? Te žuli kakšna pesem? Se želiš o njej ali katerikoli drugi pogovoriti? Potem si Četrtkovec(*)! Pogovarjale_i se bomo o prebrani poeziji, vsak dogodek bo tematsko obarvan. Da ne boš ostal_a praznih rok, bomo za vsak dogodek objavile_i seznam izbranih slovenskih in tujih pesniških zbirk, prebereš jih poljubno število.

ZA ZALJUBLJENE: Alja Adam – Dolgo smo čakali na dež (Center za slovensko književnost, 2015); Tone Škrjanec – Sladke pogačice (LUD Literatura, 2015) in Jure Jakob – Lakota (LUD Literatura, 2019)


(*) Zakaj smo Četrtkovci? Torkovci (Les Mardistes) so bili legendarna skupina intelektualcev, ki so se ob torkih zbirali pri francoskem simbolističnem pesniku Mallarmeju in razpravljali o filozofiji, umetnosti in literaturi.

Ker želimo, da je obisk Trubarjeve hiše literature varna in prijetna izkušnja tako za obiskovalce kot za zaposlene, vas prosimo za upoštevanje ukrepov:

-      v Trubarjevo hišo vstopate le, če ste zdravi,

-      obvezno si nadenite zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela obraza,

-      razkužite si roke ob vstopu v prostor,

-      upoštevajte predpisano medosebno varnostno razdaljo 1,5 m

-      vsi udeleženci prireditve morajo sedeti na vnaprej pripravljenih stolih, stoječa publika v prireditvenem prostoru ni dovoljena,

-      če je na prireditvi oziroma vodenem ogledu od 11 do največ 50 oseb (štejejo udeleženci, izvajalci in zaposleni) je obvezno vodenje seznama vseh prisotnih.          

Vir: Mestna knjižnica Ljubljana, Napovednik.com

Zemljevid