Začasno prestavljeno: Nadaljevalni tečaj grafičnih tehnik

Tečaj traja 50 polnih ur in poteka enkrat tedensko ob sredah od novembra 2020 do marca 2021 od 17.00 do 20.00 v MGLC Grafičnem ateljeju, Grad Tivoli. Obsega seznanitev z zahtevnejšimi grafičnimi tehnikami globokega in ploskega tiska: litografija, akvatinta, jedkanica, vernis-mou. Tečaj vodita uveljavljeni mentorici Svetlana Jakimovska Rodić in Mojca Zlokarnik.

Dan odprtih vrat ateljeja in uvodno srečanje mentorjev z zainteresiranimi tečajniki
sobota, 10. oktober, 10.00–12.00, Grafični atelje MGLC

Predstavijo se mentorice in mentorji grafičnih tečajev. Svoja dela in izkušnje lahko predstavijo tudi zainteresirani tečajniki.

Začetek tečaja v sredo, 4. novembra, ob 17.00.

Na tečaju udeleženci spoznajo navedene grafične tehnike, postopek v posamezni tehniki, prek risbe razvijejo ideje za izdelavo matric in izdelajo grafične odtise. Tečaj omogoča individualno delo z usposobljenimi mentoricama s pedagoškimi izkušnjami. Udeležba je omejena na največ 8 udeležencev. Prednost pri udeležbi imajo udeleženci z opravljenim Začetnim tečajem grafičnih tehnik. Udeleženci tečaja prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju. MGLC si tudi pridružuje pravico do spremembe terminov in programa ali odpovedi. Tečaj se bo izvajal v skladu s priporočili NIJZ.

Kotizacija za celoletni tečaj je 230 EUR.
Kotizacija vključuje davek na dodano vrednost. Osnovne materialne potrebščine so vštete. Matrice in odtisi ostanejo last udeležencev tečajev.

Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

Zunanje povezave: Mednarodni grafični likovni center

Vir: Napovednik.com, Mednarodni grafični likovni center - MGLC

Naročite se na email listo prireditelja Mednarodni grafični likovni center - MGLC:
S tem dovoljujete, da vaš email naslov posredujemo prireditelju za potrebe obveščanja o njegovih prihajajočih dogodkih.

Zemljevid