Vpliv prehrane na imunski sistem-ODPOVEDANO

Zaradi ukrepov vlade za zajezitev virusa, se dogodek PRESTAVI.


 

V torek, 20. oktobra 2020, ob 18. uri vabljeni v veliko dvorano Ipavčevega kulturnega centra Šentjur na predavanje Vpliv prehrane na imunski sistem.

Ali v poplavi vseh mogočih informacij in samooklicanih prehranskih gurujev veste, kaj je prav? Ni važno samo govoriti ampak tudi povedati. Povedati tako, da je razumljivo, enostavno in ekonomično uporabno. Predavateljica obravnava teme, ki so danes več kot aktualne saj postaja ohranjenje zdravje eden pomembnih privilegijev posameznika in delodajalca. Postaja pa tudi pomemben ekonomski dejavnik tako posameznika, kot skupnosti. "Dobra" hrana postaja vedno dražja in posameznikom nedostopna vendar z lastnim znanjem lahko jemo zdravo in celo prihranimo. Slednje pa je ključ do dolgožive in zdrave skupnosti in družbe.

Naše zdravje torej ni skrb zdravnika ali delodajalca ampak našega lastnega zavedanja in znanja!

 

Na predavanju Vpliv prehrane na imunski sistem bomo obravnavali teme:

·         kaj je imunski sistem telesa,

·         kako ga ohranjamo in kako nam tu lahko pomaga hrana,

·         kako pomagamo telesu, da vzdržuje dober imunski sistem,

·         organizacija za uspeh.

 

O predavateljici Ireni Franić, ing. živiljstva:

Zaradi spleta življenjskih okoliščin jo je pot pripeljala do študija in intenzivnega raziskovanja prehrane s čimer se poleg osnovnega poslanstva intenzivno ukvarja že skoraj dvajset let.  Svoj "način življenja" bi rada delila z vami!

Irena Franić izvaja predavanja in delavnice o prehrani, kulinariki in zdravem življenjskem slogu. Predvsem pa o prepoznavanju hranil, zakaj jih potrebujemo in kje jih najdemo. O tem kako z lastno žlico ohraniti zdravje in dobro počutje z veliko mero hedonizma in ekonomičnim pristopom v gospodinjstvu. Obravnava vse starostne skupine in teme prilagaja potrebam udeležencev. Ne omejuje kalorij saj je to stresno in v telesu sproža negativne kemične procese. Zaveda se, da se rezultat pri udeležencih, ki so "grešili dolga leta" ne pokaže čez noč, zato je izredno pomembno tudi motivacijsko vzdušje in majhni koraki, ki na koncu pišejo uspešno zgodbo. Velike spremembe, ki preveč posegajo v bit posameznika nikoli niso uspešne.

 

"Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji."

 

Vstop prost

Organizator: Knjižnica Šentjur


 


Vse obiskovalce prosimo, da se držite navodil in priporočil NIJZ glede varnostne razdalje, higiene rok in kašlja.

 

Obisk prireditev odsvetujemo:

  • vsem, ki kažejo znake obolenja,
  • starejšim osebam in
  • kroničnim bolnikom, saj so zaradi svojega stanja bolj dovzetni za nalezljive bolezni.

Obiskovalci se sami odločajo, ali se bodo dogodkov udeležili, svetujemo pa, da se osebe, ki kažejo znake obolenja, starejše osebe in kronični bolniki prireditev v naših prostorih izogibajo.

 

Splošne informacije in obvestila v zvezi s Koronavirusom COVID-19:

Vir: Knjižnica Šentjur, Napovednik.com

Zemljevid